Grands Chais de France koopt Neethlingshof in Stellenbosch

De Franse wijngigant GCF heeft zijn expansie in de Nieuwe Wereld verdergezet met de aankoop van de historische Neethlingshof-wijnmakerij in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

GCF, voluit Les Grands Chais de France, is gevestigd in de Elzas en is de grootste wijnexporteur van Frankrijk en ook de grootste particuliere wijnmaker, met 68 eigendommen verspreid over het land. GCF is ook de grootste exporteur van Franse wijn, goed voor ongeveer één op de zes flessen die op internationale markten worden verkocht, met merken als Calvet en J.P. Chenet.
Het bedrijf heeft recent zijn strategie gewijzigd in een poging een wereldwijde wijnproducent te worden met landgoederen in verschillende premium wijnregio's over de hele wereld.

GCF verwierf onlangs Las Niñas in Colchagua, Chili en is nu naar Stellenbosch verhuisd door Neethlingshof te kopen. Het koopbedrag is niet bekend.
Neethlingshof heeft 100 ha wijnstokken en er zijn plannen om de komende twee jaar nog eens 27 ha aan te planten. Neethlingshof produceerde in 2021 600.000 flessen, maar het team is van plan dat tegen 2024 te verdubbelen tot 1,2 miljoen.

Naast zijn uitbreiding in de Nieuwe Wereld, is GCF ook begonnen zijn tentakels over Europa te spreiden, met aankopen van Castillo de Aresan in Spanje en Danubiana in Hongarije.

De wijngaarden van Neethlingshof / foto Neethlingshof