Graham’s Port lanceert 70 flessen 1952 ter ere van Queen Elizabeth II

Ter ere van het Platina Jubileum van de Britse Queen Elizabeth II, die dit jaar 70 jaar op de troon zit, lanceert Graham’s Port een uiterste beperkte reeks van 70 flessen 1952 Single Harvest Tawny Port.

Graham's 1952 Single Harvest Tawny Port werd voor het eerst gebotteld in 2012 ter ere van het diamanten jubileum van de Britse koningin, in een gelimiteerde release van individueel genummerde flessen. Na nog eens tien jaar rijping op vat, heeft deze wijn een buitengewone delicatesse gekregen. Graham's hoofd-wijnmaker, Charles Symington, heeft de overgebleven wijn geselecteerd voor een zeer gelimiteerde release van slechts zeventig flessen (75 cl) en een aantal jeroboams (4,5 liter). 
 "Dit is echt een opmerkelijke wijn. Betoverende aroma's van kamperfoelie, sinaasappel en amandelen komen samen met subtiele butterscotch en honingsmaken, in evenwicht gehouden door zijdezacht citrusfruit. Het is verbluffend om te zien hoeveel extra aroma's deze wijn de laatste tien jaar heeft gegeven sinds we hem voor het eerst bottelden voor de 60e verjaardag van de koningin op de troon", aldus Symington. 

Foto Graham's