Goodiebag van Golden Globes met 6 flessen van de duurste wijn ter wereld

De winnaars en presentatoren van de Golden Globes krijgen een ‘goodiebag’ met topgeschenken ter waarde van 450.000 euro. In één ervan zitten zelfs zes flessen Liber Pater, zowat de meest zeldzame én duurste wijn ter wereld.

De Golden Globes, die uitgereikt worden op 7 januari 2024, trakteren de winnaars en presentatoren van de show op iets extra speciaals. Robb Report, die het geschenkenlijstje samenstelde, heeft een tasje van ongekende kwaliteit gecreëerd voor de 81ste Golden Globe Awards. De tas – of beter gezegd ‘de ultieme cadeautas’ – bevat meer dan 35 exclusieve producten en ervaringen die samen elk meer dan een half miljoen dollar waard zijn.

De cadeautassen zien wisselend samengesteld. In één ervan zit het exclusieve wijngeschenk ter waarde van 175.000 euro: zes flessen Liber Pater van wijnmaker Loïc Pasquet.

In zijn zoektocht naar de historische smaken die ooit Bordeaux wereldberoemd en groot hebben gemaakt, moest Pasquet vele obstakels overwinnen. Hij wil een echte 'vin de lieu' maken zoals in Bourgogne.
Zijn methodes worden uitgespuugd door de heren van de appellations in Bordeaux maar dat zal hem worst wezen. In Landiras (Graves) heeft hij een paar percelen aangeplant met historische druivenrassen, ooit normaal in Bordeaux.

Hij gebruikt enkel druiven van wijnstokken afkomstig uit het pre-phylloxera-tijdperk. Naast de bekende rassen als cabernet sauvignon, merlot en petit verdot, staan op de wijngaarden van Pasquet ook petite vidure, castet, Saint-Macaire, pardotte, tarnay en carmenère. Hij is momenteel de enige in de wereld die deze oude rassen heeft.

Eén fles Liber Pater 2015 kost vandaag een slordige 30.000 euro.