Gido Van Imschoot legt nieuw wijnvakantieboek in de rekken

Wijnman Gido Van Imschoot publiceert samen met fotograaf Jan Crab een nieuw boek. Wijn en vakantie dichtbij huis vormen de rode draad.

Wat gebeurt er als je je passerpunt op de Belgische grensgemeente Kapellen plaatst en dan een cirkel trekt in een straal van 350 km? Dat vroeg wijnschrijver Gido Van Imschoot zich af. 
"Dan baken je het gebied af waarbinnen je op zoek gaat naar de interessantste, leukste, meest dynamische wijnbouwers met een bijzonder verhaal. Dat was de actieradius voor mij en fotograaf Jan Crab. Daarna ging ik aan het puzzelen: welke wijngebieden liggen bij elkaar en zijn in een weekend te bezoeken? Want dat was een belangrijke voorwaarde: met dit boek in de hand moet je elke wijnbouwer die zijn verhaal doet, ook fysiek kunnen ontmoeten".

De insteek van het boek is een portret van een wijndomein en de mens achter het domein. Wat is zijn of haar parcours, wat is zijn visie op wijnbouw en wijn.
Van Imschoot: "We luisterden met gespitste oren en noteerden mooie verhalen. In het boek is veel aandacht voor de omgeving. Bij elk portret zoek ik zelf naar interessante belevingen in de buurt van het domein. Belevingen die ook gericht zijn naar gezinnen met kinderen. We vroegen de wijnbouwers ook naar hun favoriete eet- en slaapadressen. Waar het kon, beschrijf ik een wandel- of fietsroute in de directe omgeving".

Naast 23 portretten in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk is er ook een hoofdstuk over Parijs en wijn, met haar bijzondere geschiedenis als hoofdstad van de wijn in de 19de eeuw, het wijnmuseum van Parijs en adressen van zijn favoriete wijnbars in de stad.

Gido Van Imschoot is Master Sommelier, culinair journalist, Belgisch Wijnambassadeur en erevoorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.
Het boek is uitgegeven bij Sterck & De Vreese.