Frescobaldi koopt eerste wijndomein in Montepulciano

Een van de oudste wijnfamilies van Italië heeft de wijnmakerij Corte alla Flora verworven, waarmee de Frescobaldi’s hun eerste wijngoed op het grondgebied van Vino Nobile di Montepulciano binnenhaalt.

Lamberto Frescobaldi bevestigde dat hij het landgoed Corte alla Flora, goed voor 60 hectare waarvan de helft wijngaarden, in de buurt van Montepulciano heeft gekocht en enthousiast is over het produceren van wijn onder de appellatie Vino Nobile di Montepulciano.
"We zijn verheugd dat we onze eigen onderscheidende bijdrage kunnen leveren aan de reputatie van dit gebied", zegt Lamberto Frescobaldi, president van Marchesi Frescobaldi en onderdeel van de 30e generatie van de familie, goed voor zeven eeuwen wijngeschiedenis in Toscane.

De Vino Nobile di Montepulciano DOCG-benaming werd in 1980 gecreëerd, maar er zijn aanwijzingen dat wijnen uit het gebied al eeuwenlang worden gedronken.

Tegenwoordig bepalen de DOCG-regels, naast het definiëren van de productiezone, dat Vino Nobile di Montepulciano-wijnen ten minste 70% sangiovese moeten bevatten en tot 30% van andere druivenrassen die zijn goedgekeurd voor gebruik in Toscane.

Corte alla Flora wordt de negende wijnmakerij binnen de Frescobaldi Estates-divisie, waaronder ook Castello Nipozzano in Chianti Rufina, Castello Pomino in Pomino, Rémole in Sieci, Tenuta Castiglioni in Montespertoli, Tenuta Perano in Gaiole in Chianti, Tenuta Ammiraglia in Marecondomma, CastelGio in Montalcino en Gorgona op het eiland Gorgona.

In een gesprek bevestigt Lamberto Frescobaldi zijn nieuwste aankoop in Montepulciano / foto KV