Ferrari bruist na de ‘echte’ Formule1-race in Francorchamps

Straks spuiten op het podium van de F1 in Francorchamps de bubbels in het rond. Die komen van het wijnhuis Ferrari uit Trento dat een contract tekende met de Formule 1-organisatie voor vijf jaar. Hopelijk kan ook Francorchamps zo lang meevieren…

De ene Ferrari is de andere Ferrari niet, maar het toeval helpt wel een beetje. Het was Giulio Ferrari die in 1902 van start ging met zijn gelijknamig wijnhuis. 'Als de Fransen de Mona Lisa van ons hebben gestolen, dan hebben wij hen de geheimen van de champagne ontfutseld', luidde zijn credo. De bubbels van Ferrari worden met dezelfde druivenrassen, chardonnay en pinot noir, gemaakt, volgens dezelfde méthode traditionnelle.

Giulio was een pionier: hij was de eerste die aanzienlijke hoeveelheden chardonnay in Italië aanplantte. Omdat hij geen kinderen had, ging Giulio Ferrari op zoek naar een opvolger aan wie hij zijn droom kon toevertrouwen. Onder de vele kandidaten koos hij Bruno Lunelli, eigenaar van een wijnwinkel in Trento. Dankzij zijn passie en ondernemerstalent slaagde Bruno Lunelli erin de productie te verhogen zonder in te leveren op kwaliteit. Bruno Lunelli bracht zijn passie over op zijn zonen. Vandaag leidt de derde generatie van de Lunelli-familie het Ferrari-imperium: Marcello, Matteo, Camilla en Alessandro.

Eerste 'echte' sprankel op Francorchamps-podium

Vorig jaar viel er op Francorchamps niet echt veel te beleven, laat staan te feesten. Na die uitgeregende grand prix spuiten de Ferrariflessen zondagmiddag voor het eerst écht op Francorchamps. Dat is eigenlijk een ongekende stap, want het is voor het eerst dat een niet-champagnehuis mag bruisen op het podium van de Formule 1. 'Het is een ongekende beloning dat fraaie Italiaanse schuimwijn van een gelijke kwaliteit kunnen zijn als champagnes', lacht Allesandro Lunelli van het wijnhuis Ferrari.

De wijnen van Ferrari worden in België geïmporteerd door Licata Vini in Diepenbeek.

Alessandro Lunelli, eigenaar van het wijnbuis Ferrari Trento.doc in Noord-Italië / foto S.G.
foto S.G.
En wie liepen we daar een beetje toevallig tegen het lijf, in een design slobbertrui... / foto K.V.