Familie de Spoelberch heeft belang in Indiase Sula Vineyards verkocht

De familie de Spoelberch (AB InBev) heeft haar resterende belang in het Indiase wijndomein Sula Vineyards verkocht. Dat meldt de zakenkrant De Tijd.

Sula is een van de oudste participaties in de portefeuille van Verlinvest, de investeringsmaatschappij van de familie de Spoelberch. De Belgische biertelgen investeerden al in 2010 in het bedrijf van oprichter Rajeev Samant. Ze brachten het bedrijf eind 2022 samen naar de beurs. Samant bleef de grootste aandeelhouder.

Verlinvest verkocht naar aanleiding van de beursgang een deel van zijn participatie. En in augustus vorig jaar speelde de bierfamilie in op de stevige koershausse van het Indiase wijndomein om bijkomende aandelen van de hand te doen.

Enkele dagen geleden verkocht Verlinvest zijn laatste aandelen (8,3%) in Sula Vineyards, schrijft de lokale pers. Dat gebeurde tegen 570 Indiase roepie per stuk. Tegen die prijs was het pakket omgerekend 44,7 miljoen euro waard.

Dierenartsen

Intussen is Verlinvest ook in Europa actief. Volgens de Spaanse zakenkrant Cinco Dias is de Belgische investeerder een van de vijf gegadigden voor de overname van de keten van dierenartspraktijken Unavets. Hij krijgt concurrentie van PAI, Ares, L Catterton en Stirling Square. Het prijskaartje zou kunnen oplopen tot ongeveer 200 miljoen, zo'n elf keer de brutobedrijfswinst (ebitda) van Unavets over het boekjaar 2023.
Verlinvest is al in de branche actief. Het steunde eind vorig jaar de samensmelting van het Belgische netwerk van dierenartspraktijken Nesto met zijn Duitse sectorgenoot Veternicum.

In gesprek met Rajeev Samant, de wijnwonderboy van Sula Vineyards.