F1-coureur Daniel Ricciardo ontwerpt wijnkaraf in de vorm van zijn schoen

F1-ster Daniel Ricciardo staat erom bekend bij een overwinning bubbels te drinken uit zijn schoen. De man brengt nu een wijnkaraf uit in vorm van zijn laars.

De Australische Formule 1-coureur Daniel Ricciardo brengt de nieuwste wijn van zijn DR3-merk - DR3 II - uit in een passende karaf in de vorm van een laars. De karaf is een 3D-gemodelleerde replica van Ricciardo's linkerlaars. Het kostte meer dan 100 uur werk van de in Sydney gevestigde studio Vert Design om te ontwerpen. Elke karaf is met de hand geblazen.

Ricciardo werkt samen met het Australische wijnmerk St Hugo om zijn 'DR3 x St Hugo' wijncollectie te realiseren. De collectie omvatte onder andere een Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 en de DR3 x St Hugo 2020 South Australia Shiraz.

De Australiër zegt dat het binnenzitten tijdens de pandemie hem inspireerde om het merk DR3 op de rails te krijgen. De '3' is het F1-racenummer van Ricciardo. Net zoals autoraden in de F1-klasse is wijnmaken een proces waar elk detail telt, beseft Ricciardo. "Ik heb dan ook een hechte relatie met onze wijnmaker over alle stappen die noodzakelijk zijn om de perfecte wijn te maken."

Foto St Hugo Wines