Eerste Westhoekmarathon focust op West-Vlaams wijnpatrimonium

Zaterdag 11 juni staat wel een heel bijzonder loopevent op het programma: dwars door de Westhoek, langs tal van West-Vlaamse wijndomeinen. Een primeur. Het uitzonderlijke event laat de deelnemers proeven van én sport én ondernemerschap, en maakt deel uit van Runners’ Lab Trailrunseries. Vintage Heuvelland steunt het initiatief.

Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert Sport Events de eerste editie van de Heuvelland Wijnmarathon voor wandelaars en lopers. Er worden zo’n 1.500 deelnemers verwacht. Ons land telt  342 wijngaarden waarvan er 18 in het Heuvelland gelegen zijn. Hoog tijd om ze te ontdekken, want achter elk wijndomein gaat ook wondermooi en onvervalst familiaal ondernemerschap schuil.

De Wijnmarathon loodst de deelnemers dwars door de wijngaarden richting de leukste wijnhuizen van het Heuvelland. Er kan worden gekozen voor een afstand van 10 en 21 kilometer wandelen of 10, 21 en 42 kilometer lopen. De start staat geprogrammeerd bij de vaandeldrager van de West-Vlaamse ‘chateaus’: het kwalitatief hoogstaande domein Entre-Deux-Monts van de familie Bacquaert.

Het parcours kronkelt over 70% onverharde paden en trakteert je op prachtige vergezichten over de wijngaarden om en rond de Rodeberg en Kemmelberg. Tijdens de Wijnmarathon ontdek je in tal van West-Vlaamse wijnhuizen, het beste van wat ons land te bieden heeft. Aan de meet kan je dan nog eens de verschillende wijnen degusteren. Kortom, maak je klaar voor een sportief gastronomisch weekend.

Deelnemers kunnen HIER registreren.

De start wordt gegeven op het wijndomein Entre-Deux-Monts van Martin Bacquaert / foto Katrien Verstraete