Delicato Family Wines koopt Francis Ford Coppola Winery

Delicato Family Wines uit Napa kondigde aan dat het de in Sonoma County gevestigde Francis Ford Coppola Winery overnam van de beroemde regisseur ‘The Godfather’. Dat meldt de webside van Decanter.

De deal, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, omvat ook de Francis Ford Coppola Winery-faciliteiten, de Virginia Dare Winery in Geyserville, CA, en de Archimedes Vineyard, gelegen in Sonoma County. De financiële voorwaarden zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat de deal in juli zal worden afgerond.

Als een en ander wordt goedgekeurd, wordt Delicato - opgericht in 1924 en vooral bekend van merken als Bota Box, 1924 en Three Finger Jack - de vijfde grootste leverancier van Amerikaanse wijn boven $ 11, de vijfde grootste leverancier qua volume in alle prijssegmenten , en de derde grootste exporteur van Californische wijnen.

De Coppola-merken, zoals de Diamond Collection - het nummer drie-merk in de super-premium-categorie van de Verenigde Staten - zullen de portfolio van Delicato verder aanvullen en de jaarlijkse productie, die momenteel ongeveer 17 miljoen flessen bedraagt, versterken.
"Er zijn veel synergieën en hun portfolio is echt een aanvulling op de onze", zegt Delicato-woordvoerder Brent Dodd.

Niebaum

Coppola, 82, begon zijn wijncarrière in 1975 toen hij de wijngaard Gustave Niebaum kocht op het historische landgoed Inglenook in Napa Valley, dat hij nu in zijn geheel bezit. Hij heeft een langdurige relatie met Delicato, aangezien hij al jaren druiven en bulkwijn van het bedrijf koopt voor zijn merken. Als onderdeel van de verkoop zal hij een aandelenbelang in het bedrijf ontvangen en toetreden tot de raad van bestuur.
"Als je kijkt naar zijn invloed en zijn creativiteit in de industrie, denk ik dat we enthousiast zijn om dat deel aan te boren, waar hij bekend om staat", zei Dodd.

Coppola blijft inmiddels Inglenook en Domaine de Broglie Winery in de Willamette-vallei in Oregon, blijven bezitten en runnen.

Corey Beck, CEO van Francis Ford Coppola Winery, zal zich bij Delicato voegen in de overgang als Executive Vice President of Production en Chief Winemaker.

De toegangspoort tot de Coppola Winery / foto SG
In het restaurant van de Coppola Winery / foto SG
In een gesprek met wijnmaker Corey Beck / foto SGH