Delhaize bouwt grootste bottelarij van ons land in Kobbegem

Op de Delhaize-site in Kobbegem verrijst in 2021 de grootste bottelarij van het land. Aan het nieuwe complex hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Dat meldt De Tijd vandaag.

Delhaize behoort tot de grootste wijnverkopers van ons land. Al sinds 1880 trekt de keten zelf een deel van de wijn op flessen. "De helft van de wijn die we verkopen, bottelen we zelf", zegt woordvoerder Roel Dekelver. Momenteel zijn de bottelarij en de wijnkelders gehuisvest in de vroegere Delhaize-site in Osseghem. Daar komt volgend jaar verandering in. Op de voormalige site van Het Laatste Nieuws in Kobbegem is de bouw begonnen van een nieuwe bottelarij, goed voor 73 jobs. Het complex van 8.500 vierkante meter zal voorzien zijn van de nieuwste technologieën. In de bottelarij kan een permanente reserve van 2 miljoen liter wijn in de wijnkelders opgeslagen worden. De totale capaciteit van de bottelarij ligt evenwel

De nieuwe bottelarij is een stap in de centralisatie van de diensten waaraan Delhaize al een tijdje werkt. In en rond Zellik ontstaat een ‘Delhaize Valley’. "Onze aankopers en proevers van wijn zaten al in Zellik, net als het distributiecentrum en het transport. Door onze nieuwe bottelarij in Kobbegem te bouwen zitten al die diensten op wandelafstand van elkaar", zegt Dekelver.