De Windmolen wordt ambassadeur van prestigieus Château Lafleur in Pomerol

Wijnhandel en -importbedrijf De Windmolen uit Eke mag zich de officiële ambassadeur van het mythische Château Lafleur in Pomerol noemen. Er valt wel vaker nieuws te rapen in de importbusiness, maar dit is wel heel bijzonder. Ook wijnhandel Thienpont is ambassadeur van Lafleur.

Wijnhandel De Windmolen is amper vier jaar actief in de wijnbusiness en gooide hoge ogen met een fraaie portefeuille van top champagnes en fijne bourgognewijnen. 
"We hebben de afgelopen jaren bijzonder veel tijd en energie geïnvesteerd in de uitbouw van ons gamma: het onderhouden van nauwe contacten met bepaalde wijnboeren, link en rechts wat zaadjes planten en hopen dat er in de toekomst een mooie samenwerking uit voortvloeit", betogen zaakvoerders Jeroen Vandesande, Jens Van Vlem en Pieter Verheyde.
"Het klopt dat we een grote voorliefde hebben voor verfijnde Bourgognes en het betere werk in Champagne, maar deze keuze is zeker niet strikt", aldus nog het wijntrio. "Zo verdelen we ook de wijnen van Clos Saouma (Lucien Le Moine) uit de Rhône en iedereen die ons goed kent, weet dat we in de kelder niet enkel Italiaans en Bourgogne hebben liggen. Wel hebben we een voorkeur voor kleine, vaak familiale domeinen die terroirgericht werken met respect voor traditie en natuur. Wij zoeken geen blockbusters, maar genieten het meest van elegante, finesserijke wijnen met een verhaal".

Of ook een mooie, gerijpte Bordeaux kan bekoren? "Vanzelfsprekend", luidt het. "Meer nog, er is één gerenommeerd domein, waar we een zwak voor hebben en dat is Château Lafleur. Dit domein is een beetje een outsider in Bordeaux om verschillende redenen. Vaak wordt Château Lafleur de meest Bourgondische van alle Bordeaux genoemd. Wellicht is het daarom dat nog voor de corona-crisis onze paden elkaar kruisten. Vanaf het eerste moment was er een klik en een groot wederzijds respect voor elkaar. Diverse gesprekken volgden en na ettelijke uren van dialoog hebben we begin maart in Pomerol beslist om de handen in elkaar te slaan. Het is met grote fierheid dat we dit ambassadeurschap opnemen".
 

foto Château Lafleur