Chinese politie neemt 8.000 vervalste Penfolds-wijnen in beslag

Bij politie-invallen in de provincie Jiangsu werden meer dan 8.000 flessen vervalste Penfolds-wijnen aangetroffen. De vondst kadert in een groter antifraudeonderzoek in verschillende regio’s van China, meldt de Vino-Joy-publicatie op basis van lokale media.

Naast tienduizenden andere items, van verpakkingen tot handelsmerklogo's, werd ook een werkplaats ontdekt die ervan verdacht werd imitatie Penfolds-wijnen te produceren. Zes mensen werden gearresteerd, aldus Vino-Joy.
Het Australische Penfolds heeft een sterke reputatie in China. Het is jammergenoeg een van de vele spraakmakende internationale wijnmerken die het doelwit zijn van vervalsers.
Treasury Wine Estates (TWE), eigenaar van Penfolods, heeft zijn anti-namaakoperaties sinds 2017 opgevoerd om zijn merken in alle markten te beschermen, niet enkel in China. Ook in deze zaak werd met de politie samengewerkt.
De leveringen van echte Penfolds aan China zijn het afgelopen jaar sterk gedaald nadat het Ministerie van Handel van het land restrictieve tarieven oplegde op de Australische wijnimport.
 

Foto Penfolds