Château de Suronde 2018 met labels van kunstenaar Bram Kinsbergen

Op het Château de Suronde van de Vlaamse Kathleen Van den Berghe, in het hart van de Quarts de Chaume Grand Cru-appellatie in Anjou in de Loirevallei, wordt het millésime 2018 gelanceerd. De bales van de nieuwe jaargang zijn van de hand van de jonge Antwerpse kunstenaar Bram Kinsbergen.

Het Château de Suronde is sinds 2016 is het in handen van Kathleen Van den Berghe, die er droge en zoete witte wijnen produceert. "Suronde biedt mij de kans om mijn andere grote passie naast wijn te laten geijden: kunst".
Sinds enkele jaren maakt Van den Berghe deel uit van een vereniging die het werk van jonge Belgische kunstenaars naar een groot publiek wil brengen. Hier kruist haar pad dat van curator Sven Vanderstichelen. Hij is al meer dan twintig jaar actief in de Belgische hedendaagse kunstwereld, als onafhankelijk expert en consultant, met een passie voor unieke objecten. Zijn actieterrein strekt zich uit van kunst tot design en totaalprojecten. Samen creeëren ze een residentie voor artiesten op Suronde.

Jaarks Belgische kunstenaar in residentie

Zo nodigen ze ieder jaar een Belgisch beeldend kunstenaar uit voor een verblijf op het domein, waar hij of zij zich laat inspireren door de idyllische en groene omgeving. Een selectie van het werk dat hier tot stand komt siert de etiketten van de wijnen.

De residentie startte in 2018 met Stefan Peters. In 2019 viel de eer aan de jonge Antwerpse schilder Bram Kinsbergen. Zijn werken sieren nu de wijnen van de 2018 jaargang die dit voorjaar worden gelanceerd.  
Bram is een autodidact en selfmade kunstenaar. Als symbolistische expressionist of eerder expressionistische symbolist, afhankelijk van welke spiegel hij de toeschouwer wil voorhouden, hanteert hij het medium schilderkunst als een vormelijke vrijplaats van reflectie en verhouding ten aanzien van de ons omringende wereld. De compositie en de gelaagdheid van zijn werken dwingen de toeschouwer om zijn blik te ontdoen van de zoektocht naar louter esthetische schoonheid.

De wijnen van Château de Suronde zijn te koop bij Start2Taste in Waregem.

Bram Kinsbergen in zijn atelier / foto Julie Baeckelandt