Champagneveteraan verkast als keldermeester naar Ferrari Trento

Ferrari Trento heeft aangekondigd dat Cyril Brun als keldermeester is gestart bij het Italiaanse mousserende wijnmerk in Trentino, Italië. Het is meteen de eerste keer dat een chef de caves uit Champagne als fulltime oenoloog bij een Italiaanse wijnmakerij aan de slag gaat.

"Ik ben overtuigd van de kwaliteit van Ferrari Trento en van het potentieel van Trentodoc", zegt Brun, die Champagne Charles Heidsieck verlaat. "De kans om mousserende wijnen op traditionele wijze te maken uit de bergachtige terroirs van Trentino is een voorrecht en een opwindende kans om mijn kennis en ervaring toe te passen in een nieuwe context. Eerst moeten we het terroir leren begrijpen voordat we eventuele veranderingen overwegen. Bij wijnmaken draait alles om details. We zullen stap voor stap naar een hoger niveau klimmen door ons te concentreren op de kleine details".
Brun volgt oenoloog en technisch directeur Ruben Larentis op, die in 1986 bij Ferrari Trento kwam werken en nu met pensioen gaat.
Brun trad in 2000 in dienst bij Champagne Veuve Clicquot als wijnmaker, na vele jaren op het landgoed van zijn familie in de Champagne te hebben gewerkt. Na 15 jaar bij Veuve Clicquot, waar hij toezicht hield op het Pinot Noir-programma en leiding gaf aan de afdeling Innovatie en Ontwikkeling, werd Brun in 2015 benoemd tot Chef de Caves bij Charles Heidsieck.

Alessandro Lunelli, eigenaar van het wijnbuis Ferrari Trento.doc in Noord-Italië / foto S.G.