Champagnehuis Pol Roger verliest manager Christian de Billy

Christian de Billy, achterkleinzoon van Pol Roger en meer dan twintig jaar manager van het champagnehuis, is op 93-jarige leeftijd overleden.

Christian de Billy werd in 1928 in Épernay geboren en wijdde zijn leven aan het runnen van het familiebedrijf dat in 1849 door zijn overgrootvader Pol Roger werd opgericht.
De Billy trad in 1949 in dienst bij Pol Roger. Hij werd in 1953 benoemd tot exportdirecteur en werd vervolgens voorzitter en ceo van het Champagnehuis in 1997. Hij bleef in deze functie tot 1998, het jaar van zijn pensionering. Christian de Billy creëerde vervolgens de raad van toezicht van Pol Roger, waarvan hij voorzitter werd, voordat hij 3 jaar geleden zijn plaats doorgaf aan zijn dochter Véronique.
Tijdens zijn carrière zal Christian de Billy met alle middelen de onafhankelijkheid van Pol Roger behouden, met name door een eigen wijngaard te creëren en door verschillende cuvées te lanceren om het aanbod te diversifiëren, waaronder de cuvée Rosé vintage in 1961 en de cuvée Blanc de Blancs vintage in 1965. Hij werkte ook aan de uitwerking van de cuvée Sir Winston Churchill, op de markt gebracht in 1985, twintig jaar na de dood van de Britse staatsman. Christian de Billy begon in 1990 met de oprichting van de Britse dochteronderneming van Pol Roger.
 

Christian de Billy / foto Pol Roger