“Champagne is de jongste maanden gek geworden”

“Champagne is de jongste maanden gek geworden”, aldus het hoofd Beleggingen bij Bordeaux Index. Prijsstijgingen voor vintage champagnes van topkwaliteit waren de afgelopen weken een belangrijke trend op de markt voor fijne wijnen, suggereren nieuwe gegevens, na een goede prestatie in de eerste helft van het jaar. Aldus een rapport an de Bordeaux Index.

In september stegen de prijzen van verschillende vintage cuvées van topchampagnes opvallend sterk, zei Matthew O'Connell, hoofd beleggingen bij Bordeaux Index en ook CEO van het LiveTrade-platform van de groep.
Het is een categorie waar de topwijnen de reputatie hebben relatief langzaam waarde op te bouwen in de loop van de tijd, maar, aldus O’Connell: "Champagne is gek geworden in de afgelopen paar maanden"
Krug 2002 en 2004 behoorden tot de opmerkelijke stijgingen in september, ten opzichte van augustus, op basis van LiveTrade-handelsgegevens.
O'Connell voegde er aan toe dat de prijs van Taittinger's Comtes de Champagne 2006 ook met 19% is gestegen in september. Dom Pérignon 2004 steeg met 7% en Cristal 2004, 2009 en 2012 stegen met respectievelijk 8%, 9% en 6%.
Ook Liv-ex meldde in september stijgende prijzen voor topchampagnes. In zijn nieuwe maandelijkse marktrapport, dat deze week werd gepubliceerd, zei het dat zijn handelsgegevens aantoonden dat de grootste verhuizers Taittinger's Comtes 2006, Dom Pérignon 2008, Comtes 2007, Dom Pérignon 2006 en Krug 2004 waren.

Krug 2006 / Foto SG