Bruno Prats en zijn iconische Chryseiawijnen uit de Douro

‘Power en wijnen vol spierballen? Neen, die tijd is helemaal voorbij. Met onze Chryseia gaan we helemaal voor de elegantie en finesse. Daarom gebruiken we ook maar twee druivenrassen uit de Douroregio’, zegt Bruno Prats, de iconische wijnmaker die samen met de Symingtons in de Douro rode topwijnen maakt. Ik ontmoet de man in Brussel om samen gerijpte én recente millésimes van Chryseia te proeven.

Een trend valt me op in Portugal: Jean-Claude Berrouet, eertijds wijnmaker bij Château Pétrus, maakt mee de wijnen van Quinta da Boavista, de wijnmaker van de familie Cazes van Château Lynch-Bages maakt wijnen op de Quinta do Crasto. En sinds 1999 werkt wijnmaker Bruno Prats, eertijds van Cos d’Estournel, met de familie Symington aan de prestigieuze Chryseiawijn.

Bruno Prats / foto SG
Bruno Prats / foto SG
De Chryseia-collectie / foto SG
foto SG
Wijngesprek met Bruno Prats / foto Alice Bown