Bourgognes’ rising starr Charles Lachaux tekent deal met Crurated club

Wijnmaker Charles Lachaux, dé rising starr uit Bourgogne, heeft een exclusieve distributieovereenkomst getekend voor zijn micro-négoce-wijnen met Crurated, de onlangs gelanceerde ledengemeenschap voor liefhebbers van ‘fine wines’.

Door de deal zullen kleine productie-wijnen van de Charles Lachaux négoce-business exclusief worden aangeboden aan Crurated-leden, kondigden de nieuwe partners aan. Flessen zullen daarnaast wel nog steeds afzonderlijk worden gedistribueerd naar restaurants in verschillende markten, voegden ze eraan toe.

Lachaux wordt beschouwd als een opwindend talent van de jonge generatie Bourgondische wijnmakers. Nadat hij zijn wijncarrière startte op het Domaine Arnoux-Lachaux van zijn familie, lanceerde hij in 2018 zijn gelijknamige micro-négoce-bedrijf.

Vanaf 25 juli biedt Crurated zijn leden een box van zes flessen Charles Lachaux 2021-vintage wijnen: Les Champs d'Argent, Bourgogne Aligoté; Aux Argillas, Nuits-St-Georges premier cru; Les Valozières, Aloxe-Corton premier cru; La Croix Blanche, Bourgogne Rouge; Aux Montagnes, Côte de Nuits-Villages; en La Petite Charmotte, Nuits-St-Georges.

Crurated, opgericht in 2021, beschrijft zichzelf als een op lidmaatschap gebaseerde wijngemeenschap en is gespecialiseerd in het aanbieden van wijnen die rechtstreeks afkomstig zijn van topproducenten, voornamelijk uit Frankrijk en Italië, aan haar netwerk van wijndrinkers en verzamelaars.

Het voert een veilingproces met gesloten biedingen uit voor veel aanbiedingen, maar verkoopt ook wijn tegen een vaste prijs. Met de Charles Lachaux-wijnen "beginnen we met particuliere verkoop tegen een vaste prijs. We zullen de komende tijd nog verschillende aanbiedingen hebben", vertelde Crurated-oprichter Alfonso de Gaetano aan het tijdschrift Decanter.

Naar verluidt zullen flessen nog steeds afzonderlijk worden gedistribueerd naar restaurants in 15 landen, aldus Lachaux.

In september is Crurated ook van plan om leden de mogelijkheid te bieden om een ​​'fractie' van een vat te kopen van verschillende topproducenten, waaronder Charles Lachaux. Wijn kan dan worden gebotteld in een formaat naar keuze van de verzamelaar. Meer details zouden tegen die tijd bekend worden gemaakt, zei de Gaetano.

In gesprek met wijnmaker Charles Lachaux /. foto K.V.