Billecart-Salmon investeert in domein Jérôme Bretaudeau in Loirevallei

Het champagnehuis Billecart-Salmon trekt naar de Loirevallei door te investeren in een landgoed van 20 hectare, eigendom van de experimentele wijnmaker Jérôme Bretaudeau. Die staat bekend als drijvende kracht achter de heropleving van de Muscadetwijn dankzij zijn baanbrekende werk met de ooit verguisde druif melon de Bourgogne.

Bretaudeau vestigde zich in Gétigné, een gemeente in de meest westelijke appellatie van de Loirevallei, nadat hij in 2001 een klein perceel van 4 hectare had gekocht. Coöperaties gericht op de goedkope, industriële productie van Muscadet domineerden de regio, maar Bretaudeau voer een andere koers met zijn landgoed Domaine de Bellevue. Bretaudeau ws gefocust op biologische en biodynamische productie.
Naast melon de Bourgogne teelt Bretaudeau ook savagnin, chardonnay, cabernet franc en pinot noir. Dit heeft geresulteerd in een aantal excentrieke cuvées, waarvan er vele de classificatie trotseren, naast de kenmerkende oude Muscadets van het landgoed.
Bretaudeau heeft overigens de afgelopen vijf jaar Champagne Billecart-Salmon geadviseerd over zijn biodynamische wijnbouwactiviteiten.

Het champagnehuis Billecart Salmon / foto SG