Benelux is 3 Weinakademiker rijker

Lara Mol, Piet Vannieuwenhuyse en Yvo Erades zijn de drie nieuwe Weinakademiker in de Benelux. Het afstudeerprogramma is een zware dobber binnen de wijnstudies.

 In 2008 is WineWise een samenwerking gestart met de Weinakademie Oesterreich. Deze collega-wijnschool en tevens aanbieder van de WSET® Diploma Course in alle Duitstalige landen en gebieden, heeft een eigen afstudeerprogramma dat gevolgd kan worden na het succesvol afronden van de Diploma Course. 
Het programma bestaat uit twee delen: het schrijven van een scriptie (in het Engels of Duits) over een wijnonderwerp naar keuze en het mondeling verdedigen van deze scriptie tijdens het viva voce examen tegenover een panel van Masters of Wine en wijndocenten aan de Universiteit van Geisenheim, Duitsland.
Bij positief resultaat op beide onderdelen verkrijgt de kandidaat de titel Weinakademiker (WA), die inmiddels in Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Noord-Italië en de Benelux een begrip is geworden. Ook andere Europese landen staan op het punt zich aan te sluiten bij dit programma, waarmee Weinakademiker een belangrijke kwalificatie op Europees niveau gaat worden. 

Op 5 november 2016 hebben drie WineWise-studenten hun diploma in ontvangst mogen nemen tijdens een feestelijke ceremonie in het prachtige Schloss Esterházy in Eisenstadt, Oostenrijk.

Tijdens haar studies Klassieke Talen en Filosofie startte Lara Mol met werken bij La Bordelaise en Brand Wijnimport in Leiden. Haar werkzaamheden zijn hier zeer divers, van het verkopen van wijn tot lesgeven ten behoeve van de WSET cursussen.

Piet Vannieuwenhuyse werkte 25 jaar als restaurantmanager bij Dock's Café in Antwerpen en is recent in dienst getreden bij WineWise als wijnconsultant en wijndocent. Daarnaast won Piet de prijs van beste proever van mousserende wijnen van België, uitgereikt door het CIVC.

Yvo Erades Yvo heeft 2 wijnwinkels in Leiden (La Bordelaise en Noordman Wijn Haagweg) waar hij zowel wijnen verkoopt aan consumenten als aan de horeca. Daarnaast geeft hij les voor de WSET niveau 3 cursus en is inkoper voor Brand Wijnimport.

Foto WineWise