Belgische beurswaakhond waarschuwt voor beleggingsaanbiedingen in wijn

De FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten van ons land, waarschuwt in een persbericht opnieuw voor frauduleuze beleggingsaanbiedingen in wijn.

De formule blijft dezelfde, klinkt het bij de FSMA: "Nadat u op een sociaal netwerk een reclame hebt aangeklikt, wordt u opgebeld door een verkoper die u beleggingen in wijn aanbiedt. Hij nodigt u uit om een kijkje te nemen op een platform voor aan- en verkoop van grand cru’s. Deze bedrijven stellen u voor om wijnflessen te kopen die ze vervolgens voor u in een wijnkelder bewaren. Daarna gaan ze voor u op zoek naar grote kopers om een mooie winst te behalen. U hoeft helemaal niets te doen, het bedrijf zorgt voor alles! Maar wees voorzichtig, zo’n beleggingen zijn te mooi om waar te zijn. Ondanks alle beloftes zal u uw geld nooit terugkrijgen!"

De voorbije weken heeft de FSMA vernomen dat de bedrijven die schuilgaan achter de volgende websites, personen in België contacteren met dergelijke frauduleuze aanbiedingen:
http://metropole-conseil.com/
https://gst-investissements.com/fr/admin/login (we leggen bewust geen internetlink, nvdr)

"Wees op uw hoede voor die bedrijven", aldus nog de beurswaakhond. "Ze hebben geen enkele vergunning en mogen dus geen beleggingsdiensten aanbieden in België. Bovendien gaat het hoogstwaarschijnlijk om beleggingsfraude, wat betekent dat u het geld dat u stort, uiteindelijk nooit terugbetaald zal krijgen".

De FSMA geeft nog de goede raad mee u zeker niet te laten misleiden door professioneel ogende websites. "Oplichters doen er immers alles aan om een zo degelijk mogelijke indruk te maken", aldus nog de beurswaakhond.

Als u de minste twijfel hebt over de regelmatigheid van een aanbod van financiële diensten, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten.

Prijzige wijnen in de kelder / foto K.V.