Belgisch team haalt reeks prestigieuze prijzen binnen op Copa Jerez

Sommelier Paul-Henri Cuvelier en chef Fabian Bail van restaurant Paul de Pierre in Maarkedal, bekoorden de jury met hun klassieke maar creatieve pairings en wonnen de IX Copa Jerez. De leden van het Belgische team wonnen bovendien de Juli Soler-prijs voor Beste Sommelier en de prijs voor Beste Chef, wat nooit eerder gebeurde.

De Copa Jerez Forum & Competition wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Regulatory Council of Sherry and Manzanilla Wines, in samenwerking met Fedejerez.

Dit is het menu gecombineerd met Vinos de Jerez waarmee het Belgische team uitpakte:
voorgerecht: makreel, dashi, chorizo, artisjok, paksoi, lavasolie, gecombineerd met ‘Fino Viña Corrales’ van Bodegas San Francisco;
hoofdgerecht: lamsfilet Iberico, puree van knolselder met mosterd en gegrilde sesamolie. Courgettebloem gevuld met Manchego-kaas, shiitake en gekonfijte aardappel met rozemarijn, vergezeld met Oloroso van Bodegas Gutierrez Colosía;
dessert: in tabak en specerijen gepocheerde peer, cremeux van citroen- en geitenkaasijs, en crumble van amandel, gecombineerd met ‘Medium Old Harvest’ van Bodegas Ximénez-Spinola.

Acht teams van chef-koks en sommeliers, uit verschillende landen, namen deel. Het Nederlands team haalde de prijs voor best pairing met voorgerecht binnen. Denemarken behaalde de prijs voor best pairing met hoofdschotel. De prijs voor best pairing met het dessert ging naar de Verenigde Staten en deze voor de meest creative pairing naar Rusland. 

Chef Fabian Bail en sommelier Paul-Henri Cuvelier / Foti Copa Jerez