André Van Der Elst verkozen tot Belgische Wijnambassadeur 2023

De vzw Belgische Wijnbouwers heeft André Van Der Elst verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2023. Met deze prijs eert de sectorvereniging jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

André Van Der Elst is voorzitter van de Vereniging van Sommeliers-Conseil, die de Vlaamse afgestudeerden aan de wijnuniversiteit in Suze-la-Rousse (Frankrijk) verenigt en tevens een forum biedt aan alle afgestudeerde sommeliers van de Vlaamse Wijnacademie, waar hij ook docent is. Hij is bovendien de enige Belgische Ambassadeur de l’Université du Vin, Suze la Rousse.

"Onze nieuwe ambassadeur is een echte fan van Belgische wijn", zegt Lodewijk Waes, de voorzitter van de vzw Belgische Wijnbouwers. "André laat niet na om in zijn lessen en tijdens de vele masterclasses die hij her en der geeft te wijzen op de kwaliteit van Belgische wijn".

Vorige Ambassadeurs van de Belgische Wijn zijn o.a. wijnjournalist Alain Bloeykens, sommelier Gianluca Di Taranto, José Lemahieu, Gido Van Imschoot en de andere bestuursleden van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers, en Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe, de makers van de podcast Het Punt Van Van Impe, waarvan nagenoeg elke aflevering begint met het bespreken van een glas Belgische wijn.

André Van Der Elst