ad Bibendum Fine World Wine neemt Monard Pro Vino over

Björn Monard, eigenaar van ad Bibendum Fine World Wine neemt Monard Pro Vino van zijn zus Birgit over. Mede-oprichter en mede-eigenaar van ad Bibendum Johan Monard verkocht vorig jaar zijn aandelen aan broer en zakenpartner Björn en woont inmiddels in Spanje.

Zowat vijftig jaar terug richtte vader Justin Monard zijn bedrijf 'Justin Monard Pro Vino’ op. Binnen de kortste tijd slaagde hij erin de beste en vaak uitzonderlijke wijndomeinen uit Bordeaux en Bourgogne naar België te halen.
Vijfentwintig jaar later pionierden zijn twee zonen, Johan en Björn, met de oprichting van 'ad Bibendum', gespecialiseerd in karakterwijnen afkomstig uit toen de zogenaamde 'nieuwe wijnlanden'.
Na het pensioen van Justin Monard in 2004 namen zijn dochters Krista en Birgit Monard Pro Vino over. "Ook wij kregen, om het zo maar even uit te drukken, onze passie en diepgravende kennis van wijn van huize uit met de paplepel mee", vertelt Birgit Monard.

De zussen breidden het assortiment kwaliteitswijnen uit tot alle streken in Frankrijk. "En enkel persoonlijke relaties met de wijnmakers en hun wijngaarden en domeinen kunnen tot duurzame relaties leiden", vervolgt Birgit. 

Back to the roots

"Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat ik met ad Bibendum Fine World Wines, dat bijzonder stevig in zijn schoenen staat, vandaag, zoveel jaar later, onze wortels opnieuw binnenhaal”, betoogt Björn Monard. ‘’Na onderling lang en rijp beraad was het voor zowel Birgit als voor mij duidelijk dat we samen deze nieuwe maar tegelijkertijd erg vertrouwde weg moesten inslaan en op die manier niet enkel onze eigen positie maar ook die van Franse kwaliteitswijnen in de Benelux verstevigen”.

Monard Pro Vino en Birgit gaan dus verder onder de koepel van ad Bibendum Fine World Wines. Monard Pro Vino wordt een integraal onderdeel van ad Bibendum Fine World Wines en zal het uithangbord van de Franse afdeling van ad Bibendum Fine World Wines zijn. Birgit Monard  zal binnen ad Bibendum Fine World Wines als zelfstandige opereren, precies zoals ze dat voorheen vanuit Zonhoven deed. Dit is meteen Björn Monards eerste zakelijke stap als enige eigenaar van het bedrijf. Zijn oudere broer Johan verkocht vorig jaar zijn aandelen aan hem en woont inmiddels in Spanje.

Björn en Birgit Monard