Abel Mendoza maakt speciale ‘Tempranillo Cru’ voor 25ste verjaardag La Buena Vida

Wijnhandel La Buena Vida uit Mol viert zijn 25-jarig bestaan. Met een van de wijnmakers van het eerste uur werd een bijzondere wijn gemaakt: ‘Las Sepulturas’ 2018. Die wijn is nu gelanceerd.

Zowat een kwarteeuw geleden werd wijnhandel La Buena Vida boven de doopvont gehouden. Vandaag is de zaak een grote speler in België voor Spaanse wijnen. Toentertijd was het een niet zo evident berekend risico.

"Eén van de pioniers in ons gamma zijn zonder twijfel Abel Mendoza en zijn vrouw Maite uit Rioja. Ze waren zoveel jaar geleden al hun tijd ver vooruit en werkten altijd met zeer veel respect voor de wijngaard en hun terroir", vertelt La Buena Vida-oprichter Wim Vanleuven.

Abel Mendoza en zijn echtgenote werken nog steeds als 25 jaar geleden: Abel in de wijngaard, Maite in de vinificatie. Een regelrecht familiedomein met een kleine productie. Abel en Maite staan voor de pure expressie van de tempranillo en zijn terroir. Geen maquillage of truken om de wijn de maskeren. Puur natuur. 

"Met hen hebben we beslist om onze jubileumwijn te maken. Oude wijnstokken uit een bekend perceel in San Vicente de la Sonsierra (Rioja Alta). Deze wijn werd nooit eerder gemaakt. Samen met hen selecteerden we het perceel en het etiket", zegt Vanleuven.

Las Sepulturas 2018 is gemaakt met vieilles vignes tempranillo ouder dan 50 jaar, waarvan de stokken in een fieldblend staan met 95% tempranillo, aangevuld met graciano en wat viura, garnacha blanca en palomino.

De wijn kost 17,94 euro en is te bestellen op de site van La Buena Vida.