Wijndomein Oud Conynsbergh stelt eerste cuvée voor

Op zondag 3 september stelde Wijndomein Oud Conynsbergh zijn allereerste cuvée voor. 1686 flessen witte wijn Auxerrois Cuvée Natuur en Auxerrois werden gebotteld.

 "Een fruitige frisse wijn met verrassend complexe aroma's en een mooie lange afdronk", aldus wijnbouwdeskundige Geurt van Rennes van BeNeVit.
"Hoewel de eerste plannen voor de aanleg van een wijngaard in Boechout nabij Antwerpen inmiddels al dateren van ruim een half decennium geleden, blijft het toch een klein wonder dat ons Wijndomein Oud Conynsbergh nu reeds zijn eerste mooie oogst oplevert", vertelt Lode Van den Brande namens de acht vrienden die vier jaar geleden de eerste ranken hebben aangeplant in Boechout, tussen Antwerpen en Lier

"Voor zo’n nieuwe wijngaard is die eerste oogst best indrukwekkend", stelt wijnbouwdeskundige Geurt van Rennes vast. "Een fruitige frisse wijn met verrassend complexe aroma's en een mooie lange afdronk".
Beide wijnen, Auxerrois Cuvée Natuur en Auxerrois, kunnen als aperitiefwijn worden gedronken, en passen perfect bij onder meer vis- en schaaldiergerechten. Hoewel niet als dusdanig vermeld op het etiket, zijn de wijnen in principe gemaakt volgens de regels van de biodynamische wijnbouw. “Geen technische hulpmiddelen zijn bij de productie gebruikt. Dit is, zeg maar, gezond-verstand- wijn", aldus Van den Brande.