Pieter Fraeyman wordt Sommelier of the Year 2018

Pieter Fraeyman van restaurant Vinto in Kruishoutem werd zopas Sommelier of the Year 2018.

Fraeyman was Oost-Vlaamse winnaar en kwam ook nationaal als beste uit de bus, na een stemronde waarbij meer dan 9000 respondenten uit de sector hun zeg deden.
Er was ook een nieuwe proef bij deze negende editie. Vóór de resultaten bekendgemaakt werden, werden alle kandidaten door Frank Desmedt en Guido Francque voor een uitdaging op het podium gevraagd: uit zes wijnen (drie Oostenrijkse en drie Spaanse) hun favoriet kiezen, hem combineren met één van de door Meyhui geselecteerde glazen en tot slot een bijpassend gerecht bedenken. Vervolgens moest elke provinciale winnaar, zodra die bekend was, het resultaat van zijn denkwerk en zijn keuzes in exact één minuut voorstellen aan zijn concurrenten en de juryleden. 

De provinciale winnaars waren voor Antwerpen Aaron Moeraert (‘t Zilte, Antwerpen), voor Brussel Panagiotis Kokalas (Wine in the City, Jette), voor Henegouwen Bertrand Froment (L’Impératif, Bergen), voor Limburg Sanne Dirx (Cuchara, Lommel), voor Luik Marie-Charlotte Portois (La Menuiserie, Waimes), voor Luxemburg Rémy Gilon (Le Cor de Chasse, Wéris), voor Namen Maxim De Muynck (L’air du Temps, Eghezée), voor Vlaams-Brabant David Aerts (Tafelrond The Fourth, Leuven), voor Waals-Brabant Gaëtan Poels (Divino Gusto, Nijvel) en voor West-Vlaanderen Kenzo Lauwereins (Vlass, Middelkerke).

Pieter Fraeyman / Foto Meyhui