DROESEM 3 IN ZICHT!

Organisation
Location
Sint-Pietersabdij
Sint-Pietersplein 9
9000 Gent
geld Entrance fee
€ 28
Target audience
For everyone
Date
09 June 2024
11:00 - 18:00

Goed nieuws!! Het Droesemfestival is voor het derde jaar op rij terug en klaar om opnieuw de harten van wijnliefhebbers te veroveren.

Het Droesemwijnsalon, dat bekend staat om zijn hoogwaardige selectie van natuurwijnen en zijn unieke sfeer, zal dit jaar plaatsvinden op zondag 9 juni. Na twee succesvolle edities in Antwerpen worden wine en food lovers dit jaar verwelkomd in de prachtige Sint-Pietersabdij te Gent.

Een betoverende setting, mét zelfs een kleine wijngaard, waar je kan komen proeven van een heel divers spectrum aan natuurwijnen, bieren van onder andere Dok Brewing Company en heerlijke cider. Ook lekker en lokaal eten zal er mogelijk zijn want onder meer de plaatselijke helden van Restaurant Publiek en R ØK BBQ zijn van de partij. Brutal, die eerder dit jaar het BK pizza bakken won met hun plaatpizza’s, zorgt dan weer voor de luchtigste pizza’s.
En Dick Stockman zal met zijn Takk jullie omverblazen met enkele ‘state of the art’ vegan gerechtjes. Zo zal “election day” hoe dan ook een vrolijk dag worden vol liefde, vriendschap, muziek, eten maar bovenal met verbluffende natuurwijn. Het salon belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel ervaren wijnkenners als nieuwkomers in de wereld van natuurwijnen. Wat te verwachten? Een unieke gelegenheid om de crème de la crème van natuurwijn producenten uit België en Nederland te ontmoeten en hun wijnen te proeven. Een breed scala aan natuurwijnen, gekenmerkt door hun puurheid, authenticiteit en respect voor de natuur. Interactie met gepassioneerde wijnmakers en experts die hun kennis en ervaring delen.

Mogelijkheid tot aankoop van favoriete wijnen direct van de producenten. Wil je gewoon komen genieten van een hapje en drankje in de abdijtuin? Dat kan! Aan onze bar kun je een selectie Droesem wijnen en Dok Brewing Company bieren genieten, én je bent ook van harte welkom in onze foodcorner.

FACTS: 3e editie van Droesem

Doors Professionals: 11:00 - 13:00 uur
Doors Winelovers: 13:00 - 18:00 uur
Bar & foodhub: 13:00 tot 20:30 uur
Wat: Hét natuurwijn festival met Belgische en Nederlandse wijnproducenten Tickets: online te koop via tickets.droesem.wine - tickets kosten €28 voor Early birds en €30