Consorzio Emilia Romagna TASTING

Organisation
Location
Fosbury And Sons Brussel
Terhulpsesteenweg 185
1170 Watermaal-Bosvoorde
geld Entrance fee
free
Target audience
For everyone
Date
06 May 2019
14:00 - 19:00

Op maandag 6 mei komen enkele vooraanstaande wijnproducenten uit Romagna – Het oostelijke deel van Emilia Romagna - terug naar België om hun wijnen aan u voor te stellen.
Deze keer met een focus op één van de meest geliefde druivenrassen in Italië: Sangiovese.
Etrusken maakten al 2000 jaar geleden in de streek van Romagna Sangiovese wijn en vandaag de dag is het goed voor een kwart van de wijngaarden in de regio. Sangiovese di Romagna verschilt van die in Toscane door de typerende bloemige, fruitige noten en zachtere tannines. Elementen die passen bij de huidige wijntrends. De Romagna DOC Sangiovese appellatie is verdeeld in 10 regio’s, elk met hun afzonderlijke karakteristieken.
Kom en wandel door de Sangiovese di Romagna en herontdek één van de meest geliefde druiven van Italië! U vindt er verfrissend witte wijnen, mousserende wijnen die perfect zijn voor de zomer en rode wijnen met zoveel structuur! Vergezel ons om 14.00 uur voor een gezellig seminarie onder leiding van Kris Van de Sompel met bijpassende wijnen die gecombineerd worden met enkele mediterraanse hapjes. Leer, ervaar, deel uw mening en ontdek waarom Emilia-Romagna het culinaire hart van Italië is. Het seminarie wordt om 16.00 uur herhaald.
De plaatsen zijn beperkt, dus graag reserveren op voorhand.
Deze domeinen hebben reeds bevestigd: BULZAGA CALONGA CELLI DREI DONA FATTORIA NICOLUCCI FATTORIA ZERBINA GIOVANNA MADONIA GIOVANNI PODERI MORINI RANDI TENUTA CASALI TENUTA UCCELLINA
PROGRAMMA 14u – 19u : Open bezoek en tasting 14u: Masterclass Kris Van de Sompel 16u: Masterclass Kris Van de Sompel
VRAGEN? annelies@alicebown.com / +32 (0)472 30 79 77