Zuid-Australisch wijnicoon Francis d’Arenberg Osborn overleden

Francis d’Arenberg Osborn, de derde generatie wijnmaker bij de toonaangevende McLaren Vale-producent d’Arenberg, is op 95-jarige leeftijd overleden.

De patriarch van de familie Osborn, onder vrienden, familie en collega's bekend als d'Arry, was een populaire man in de Australische wijnwereld. Hij werd geboren op het landgoed in december 1926 als de zoon van Helena d'Arenberg Osborn en Francis Ernest.

Francis had geen formele wijnopleiding, maar hij leerde zijn vak tijdens het werk door een combinatie van vallen en opstaan en het vragen van tips aan naburige producenten. Gedurende zijn indrukwekkende carrière hield d'Arry toezicht op meer dan 70 opeenvolgende jaargangen en maakte hij van het familiebedrijf een internationale speler.

d'Arry wordt overleefd door zijn twee kinderen, Chester en Jacki Osborn, en zijn drie kleinkinderen Alicia, Ruby en Mia Osborn.

Chester, de man van de vierde generatie, produceert momenteel de wijnen van d'Arenberg op traditionele wijze in zowel de wijngaard als de wijnmakerij.

Francis d'Arenberg Osborn