Sommelier Gianluca Di Taranto en chef Arnout Desmedt winnen Belgische finale Copa Jerez

Sommelier Gianluca Di Taranto en chef Arnout Desmedt, die samenwerken onder het concept A Cook & GDT, werden vandaag verkozen om België te vertegenwoordigen op de 10de Copa Jerez in Spanje.

Voor deze preselectie van de Copa Jerez-wedstrijd is de opdracht helder. Iedere ploeg, een sommelier en een chef, stelt een menu voor met een voor- en hoofdgerecht en een dessert, waarin sherrywijn de hoofdrol speelt in harmonie met de culinaire creaties. Onze drie Belgische teams stelden vandaag een gevarieerd aanbod aan gerechten voor aan een zeskoppige jury in Antwerpen.

Hetzelfde menu zal de Belgische ploeg opnieuw bereiden op de internationale finale, samen met de beste kandidaten van zes andere landen: Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Denemarken.

Dit internationale gastronomische evenement zal plaatsvinden begin oktober in Jerez de la Frontera en verenigt de beste experten, chefs, sommeliers en bekende wijnmakers. Gedurende twee dagen worden voorstellingen en wijnproeverijen van het hoogste niveau georganiseerd, en dit rond het grootste kookspektakel in Spanje. De Jerezwijnen staan steeds centraal en meer dan tweehonderd experts van hoog niveau uit de gastronomie en de wijnindustrie komen hier samen voor degustatie en debat.

De jury en WineWise, dat de Belgische finale organiseerde, zijn ervan overtuigd dat België alweer zal schitteren op het grootste wereldcongres rond sherry, de ‘Copa Jerez Forum and Competition’.

Arnout Desmedt en Gianluca Di Tarranto / foto WineWise