Simon De Tavernier van Château de Mylord ** wordt Eerste Maître d’Hotel

Simon De Tavernier van het tweesterrenrestaurant Château de Mylord wordt Eerste Maître d’Hotel van België. De winnaar van de 6de Meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’ werd bekendgemaakt tijdens een galabanket van Fetam, de Federation of Tablemasters vzw.

Aan deze wedstrijd, die gehouden werd in het  restaurant Paul de Pierre in Maarkedal, namen zeven kandidaten deel: Simon De Tavernier van restaurant ‘Château de Mylord’ in Ellezelles, Hubert Van Strien van restaurant ‘Bozar’ in Brussel, Cédric Deblandre van restaurant ‘Le Saint Hadelin’ in Celles, Wesley Noë, leerkracht bij ‘COOVI’ in Anderlecht, Adrien Bodarwé van restaurant ‘Yirmi’ in Malone, Antoine Dubois, leerkracht in het Instituut ‘La Providence’ in Ciney en Alan Vanoverstraeten van restaurant ‘Sir Kwinten’ in Lennik.

Op het wedstrijdmenu stonden onder meer een schriftelijke proef met een tasting van twee wijnen, een eigen geflambeerde bereiding rond twee opgelegde producten: een 'Elstar' appel en cognac 'Frapin', een hoofdstuk rond kaas & bier, het versnijden aan de gastentafel en het serveren van versterkte wijnen.

Voor een  24 tellende jury leden mochten deze kandidaten onder andere een serveerproef afleggen van versterkte wijnen. Hierbij moesten zes porto's voorgesteld worden en één ervan met de porto-tang geopend worden, een atelier met de steun van Symington Family Estates.

Eerdere laureaten zijn Ief Vanhonnacker (2017), Paul-Henri Cuvelier (2018), Andy De Brouwer (2019), Maxime Verstuyft 2020) en Sam Verheecke (2021).

Simon De Tavernier van het tweesterrenrestaurant Château de Mylord / Foto Château de Mylord