Regelgeving van Sherry D.O. grondig gewijzigd

Wijnschrijver Kristel Balcaen legt ‘Wijnboek voor foodies’ in de rekken

08 October 2023

Wijnschrijver Kristel Balcaen bundelt met haar eerste boek ‘Wijnboek voor foodies’ expertise rond wijn en gerecht.

Read more

Sommelier Gianluca Di Taranto wint prijs ‘Beste Sommelier’ op Copa Jerez

05 October 2023

Sommelier Gianluca Di Taranto heeft de prijs Juli Soler voor ‘Beste Sommelier’ op de Copa Jerez in Spanje gewonnen. Denemarken werd de algemene winnaar van het prestigieuze concours.

Read more

Wijnvat gemaakt van een eik uit de nieuwe torenspits van de Notre-Dame

03 October 2023

Tijdens de veiling van de Hospices de Beaune wordt traditioneel een ‘bijzonder stuk’ verkocht ten behoeve van een liefdadigheidsvereniging. Dat wordt deze keer gemaakt van eikenhout dat werd gebruikt bij de reconstructie van de nieuwe torenspits van de Notre-Dame de Paris.

Read more

Château Phélan Ségur van havenbaas Van de Vyvere is 105 miljoen waard

25 September 2023

Het bekende Franse wijndomein Château Phélan Ségur krijgt een kapitaalinjectie van de Vlaamse havenondernemer Philippe Van de Vyvere. De akte van de operatie legt ook de waarde van het domein bloot.  Dat meldt zakenkrant De Tijd.

Read more

24 Belgische wijnen krijgen gouden medaille op concours beste wijnen

21 September 2023

De Vereniging van Vlaamse Sommeliers heeft, naar jaarlijkse traditie, de medailles voor beste Belgische wijnen uitgereikt. Een professionele jury van 70 sommeliers proefde in totaal 233 wijnen uit Vlaanderen en Wallonië. 24 wijnen kregen een gouden medaille.

Read more

Koning Charles III en koningin Camilla bezoeken Château Smith Haut Lafitte

20 September 2023

Koning Charles III en koningin Camilla zullen deze week een bezoek brengen aan Château Smith Haut Lafitte tijdens hun langverwachte staatsbezoek aan Frankrijk. Ze zouden in maart Parijs en Bordeaux bezoeken, maar de reis moest worden uitgesteld nadat de protesten over de pensioenhervormingen van de Franse regering te gewelddadig waren geworden.

Read more

Frankrijk verdringt Italië na negen jaar opnieuw als grootste wijnland

18 September 2023

De Italiaanse en Spaanse wijnproductie dalen dit jaar naar schatting met respectievelijk 12 en 20 procent. Frankrijk wordt na negen jaar zo opnieuw ’s werelds grootste wijnproducent.

Read more

Champagneveteraan verkast als keldermeester naar Ferrari Trento

15 September 2023

Ferrari Trento heeft aangekondigd dat Cyril Brun als keldermeester is gestart bij het Italiaanse mousserende wijnmerk in Trentino, Italië. Het is meteen de eerste keer dat een chef de caves uit Champagne als fulltime oenoloog bij een Italiaanse wijnmakerij aan de slag gaat.

Read more

Grapeness wordt gloednieuw wijnatelier in Genk

13 September 2023

De Limburgse wijnhandelaren Wineplus uit Genk (Koen Claes) en Grapes House of Wines uit Dilsen-Stokkem (Maxim Geurden) bundelen voortaan de krachten en zullen hun activiteiten onder één gemeenschappelijk bedrijf uitoefenen. Binnenkort opent Grapeness in Genk.

Read more

Limburgse Wijnweek 2023 verkent Nederland en beetje België

10 September 2023

Zuid-Limburg is een aantrekkelijk wijngebied aan het worden. De Limburgse wijnroute loopt grofweg van Vaals via Valkenburg naar Maastricht en gaat daar de grens over naar Belgisch Limburg.

Read more