Regelgeving van Sherry D.O. grondig gewijzigd

Vrees voor wijnkwaliteit na extreem vroege start van Franse druivenoogst

11 August 2022

De oogst van 2022 is in diverse regio’s van Frankrijk van start gegaan. Het vooruitzicht op een veelbelovende oogst zou ondermijnd kunnen worden door het warme weer, vrezen wijnbouwers.

Read more

‘Sprankelend Hageland’ leidt je naar 22 wijndomeinen

10 August 2022

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert dit jaar opnieuw, samen met zeven Hagelandse gemeenten, ‘Sprankelend Hageland’. Gedurende vier weekends, van 20 augustus tot en met 11 september, kan de deelnemer via wandel-, loop- en fietsroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken.

Read more

Wijndomein Choupette uit Westrozebeke stelt eerste wijn voor

08 August 2022

Na drie jaar van zorgvuldige voorbereiding kunnen Mieke Decherf en Quincy Coeck voor het eerst de vruchten plukken van hun eigen wijngaard: 3.000 flessen liggen klaar. Vanaf 15 augustus kan iedereen van de drie witte wijnen van wijngoed Choupette proeven.

Read more

Wijngrootheid Clive Coates MW overleden op 81-jarige leeftijd

04 August 2022

Clive Coates MW, een van ‘s werelds bekendste en meest gerespecteerde wijnschrijvers, overleed vorige week in Frankrijk op 81-jarige leeftijd. Zijn boeken, vooral over Bourgondië en Bordeaux, maakten hem tot een wereldautoriteit terzake.

Read more

Wijnbouwers in Roussillon planten stokken onder zonnepanelen

03 August 2022

Als antwoord op de negatieve gevolgen van klimaatverandering, voeren de wijnboeren van de Franse regio Roussillon verschillende experimenten uit, waaronder de exploitatie van wijngaarden onder fotovoltaïsche panelen.

Read more

Champagne legt voor 2022 hoogste opbrengstniveau vast in 15 jaar

01 August 2022

Het uitvoerend bureau van het Champagnecomité, dat wijnbouwers en grote huizen samenbrengt, besloot woensdag in Épernay (Marne) om de opbrengst van de oogst van 2022 vast te stellen op 12.000 kilo per hectare, het hoogste niveau in vijftien jaar.

Read more

Pomerol geeft toestemming voor ‘uitzonderlijke’ irrigatie in superdroge periode

26 July 2022

Naar aanleiding van extreme weersomstandigheden dit jaar heeft de Bordeaux-appellatie de vraag van Pomerol ingewilligd om het irrigeren van wijnstokken tijdelijk toe te staan.

Read more

Bourgognes’ rising starr Charles Lachaux tekent deal met Crurated club

25 July 2022

Wijnmaker Charles Lachaux, dé rising starr uit Bourgogne, heeft een exclusieve distributieovereenkomst getekend voor zijn micro-négoce-wijnen met Crurated, de onlangs gelanceerde ledengemeenschap voor liefhebbers van ‘fine wines’.

Read more

Ondernemer Pascal Vanhalst koopt wijnhandel Crombé Wines

24 July 2022

Ondernemer Pascal Vanhalst is de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de familiale wijnhandel Crombé Wines. De telgen van de vierde en vijfde generatie blijven aan zet. En de dochter van Vanhalst gaat er haar eerste professionele stappen zetten.

Read more

Entre-Deux-Monts bottelt met Rouge Noir een eigen gin

14 July 2022

Wijnbouwer Martin Bacquaert van Entre-Deux-Monts in Westouter bottelt met Rouge Noir Gin een nieuw product, helemaal buiten zijn klassiek wijngamma.

Read more