Regelgeving van Sherry D.O. grondig gewijzigd

St-Emilion 2022 promoot Château Figeac tot Premier Grand Cru Classé A

08 September 2022

Château Figeac is de enige wijnproducent die een felbegeerde promotie naar de Premier Grand Cru Classé A-status in de Saint-Emilion 2022-classificatie heeft weten te behalen. Het voegt zich daarmee bij het Château Pavie in de topklasse van de 2022-classificatie.

Read more

Journalist Dennis Van den Buijs schreef verhalen bij elk glas wijn

08 September 2022

In zijn boek ‘Wijn’, schreef radiojournalist Dennis Van den Buijs honderd sprankelende wijnverhalen die je wil doorvertellen en die het nog leuker maken om over wijn te praten.

Read more

Belgische beurswaakhond waarschuwt voor beleggingsaanbiedingen in wijn

31 August 2022

De FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten van ons land, waarschuwt in een persbericht opnieuw voor frauduleuze beleggingsaanbiedingen in wijn.

Read more

Champagnehuis Pol Roger verliest manager Christian de Billy

30 August 2022

Christian de Billy, achterkleinzoon van Pol Roger en meer dan twintig jaar manager van het champagnehuis, is op 93-jarige leeftijd overleden.

Read more

Champagneoogst 2022: voorspelling van topkwaliteit bij start van pluk

30 August 2022

Champagneproducenten hebben hoge verwachtingen over de kwaliteit van de vintage 2022. Vooral omdat de oogst van start gaat na een grotendeels ziektevrij groeiseizoen in de wijngaarden.

Read more

Angst om mogelijk storend rokerige smaak in Bordeauxwijn na bosbranden

28 August 2022

De zware bosbranden van de afgelopen weken in Zuidwest-Frankrijk hebben mogelijk de smaak van de Bordeauxwijn verpest. Er zou een rokerige smaak kunnen opduiken.

Read more

Ferrari bruist na de ‘echte’ Formule1-race in Francorchamps

28 August 2022

Straks spuiten op het podium van de F1 in Francorchamps de bubbels in het rond. Die komen van het wijnhuis Ferrari uit Trento dat een contract tekende met de Formule 1-organisatie voor vijf jaar. Hopelijk kan ook Francorchamps zo lang meevieren…

Read more

Daar is de Gend-Viti: mobiele politiebrigade houdt oogst in Champagne in de gaten

19 August 2022

Voor het eerst ooit volgt een speciale brigade van de gendarmes de oogst in Épernay, in de Champagne. Ze doen dat sinds 15 augustus. Hun doel: het bestrijden van diefstal en milieuschade, maar ook zwartwerk van seizoenarbeiders.

Read more

Elzas-titaan André Hugel overleden op 92-jarige leeftijd

17 August 2022

De titaan van de Elzas-wijnindustrie, André Hugel, is op 92-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-gerelateerde complicaties.

Read more

Wijncoöperatieve Vin de Liège zoekt druivenplukkers tegen eind augustus

13 August 2022

De uitzonderlijke weersomstandigheden van de jongste weken leiden tot vroege oogsten, in Luik waarschijnlijk vanaf 25 augustus. Dit is vier weken vroeger dan vorig jaar. De vintage van 2022 belooft in ieder geval uitzonderlijk te worden…

Read more