Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe Belgische Wijnambassadeurs 2022

Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe werden door de vzw Belgische Wijnbouwers verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn 2022. Met deze prijs eert de sectorvereniging jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Van Impe en Roppe hebben deze onderscheiding te danken aan de podcast Het Punt Van Van Impe, die ze samen maken, en waarvan ze nagenoeg elke aflevering beginnen met het uitschenken en kort bespreken van een glas Belgische wijn. Het ambassadeurschap van het duo werd bekendgemaakt tijdens de 33ste editie van Horeca Expo in Sint-Denijs-Westrem (Gent).

Elke donderdag fileren Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe de actualiteit en bieden ze een inkijk in het spel van de macht.

"Onze nieuwe ambassadeurs zijn echte fans van Belgische wijn", zegt Lodewijk Waes, de voorzitter van de vzw Belgische Wijnbouwers. "Het ronduit hoorbare enthousiasme waarmee ze zowat elke aflevering beginnen met een nieuwe fles wijn van eigen bodem mist ongetwijfeld zijn effect niet. Onder de duizenden luisteraars van de podcast zijn er intussen vast al velen die hierdoor al eens een fles Belgische wijn in huis haalden. Daarom verdienen ze met recht en reden de titel van Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2022!"

Eerdere Ambassadeurs van de Belgische Wijn zijn onder andere Kris Peeters (de toenmalige minister van Landbouw), Johan Verhoeven (drijvende kracht bij de FOD Economie tijdens de beginjaren van België als wijnland); wijnjournalist Alain Bloeykens en sommelier Gianluca Di Taranto; en José Lemahieu, Gido Van Imschoot en de andere bestuursleden van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers die de wedstrijd Beste Belgische Wijn elk jaar in goede banen leiden.

Liesbeth van Impe is sinds 2013 samen met Pascal Weiss hoofdredacteur van Het Nieuwsblad. Jeroen Roppe Jeroen is woordvoerder van Visit.Brussels en als freelancer actief als presentator en journalist.