WineNews

Franse wijnoverschotten massaal gedistilleerd in alcohol voor industrie

09 February 2023

De Franse regering trekt 160 miljoen euro uit om wijnoverschotten om te zetten in alcohol voor de industrie. Vooral producenten van rode wijn uit de Bordeauxstreek zien zwarte sneeuw nu de vraag krimpt. “Structureel moet tot een vijfde van het areaal uit productie.’

Read more

Sommelier Gianluca Di Taranto en chef Arnout Desmedt winnen Belgische finale Copa Jerez

06 February 2023

Sommelier Gianluca Di Taranto en chef Arnout Desmedt, die samenwerken onder het concept A Cook & GDT, werden vandaag verkozen om België te vertegenwoordigen op de 10de Copa Jerez in Spanje.

Read more

Vietti verliest met Luca Currado wijnmaker van vijfde generatie

02 February 2023

Vijfde generatie wijnmaker Luca Currado en zijn vrouw Elena Penna hebben hun ontslag ingediend bij het prestigieuze landgoed van Vietti in Barolo, dat in 2016 werd gekocht door de Amerikaanse zakenman Kyle Krause.

Read more

Wine Enthusiast: Domaines Ott is European Winery of the Year 2022

31 January 2023

Het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift Wine Enthusiast heeft de prijs van ‘European Winery of the Year 2022’ uitgereikt aan Domaines Ott*. Het is de eerste keer dat een roséproducent deze prijs in de wacht sleept.

Read more

Domaine Les Crayères in Reims heeft ‘mooiste wijnkaart ter wereld’

09 January 2023

Het internationale tijdschrift World of Fine Wines heeft voor het eerst de prijs voor de ‘mooiste wijnkaart ter wereld’ toegekend aan een Frans restaurant: het vermaarde Domaine Les Crayères in Reims.

Read more

Champagne keurt verminderde plantdichtheid van 8 naar 6.000 stokken per ha goed

04 January 2023

Het Champagne-initiatief ‘Vignes semi-larges’ (VSL) is goedgekeurd door het Institut National de l’Origine et de la Qualité (INAO) en zal binnenkort worden uitgevoerd, ondanks tegenstand van sommige kringen binnen de Champagne-industrie.

Read more

Rhône wil komend decennium productie witte wijnen verdubbelen

04 January 2023

De regionale wijnvereniging Inter Rhône ontvouwde haar plannen voor het komende decennium:  er wordt zwaar ingezet op het volume en de kwaliteit aan witte wijnen. Dat bleek op een persconferentie in Avignon.

Read more

Wijnmaakster Ann Vermeersch: “Volgende oogst rosé in groen glas?”

03 January 2023

Vorig jaar worstelde het familiebedrijf van wijnmaakster Ann Vermeersch met een schaarste aan glas, en al helemaal aan de doorschijnende flessen waarin de rosé doorgaans gebotteld wordt. De vraag rijst of de volgende oogst in groen glas zal gebotteld worden.

Read more

Wijndomein Aldeneyck pakt uit met Charles Pinot Noir 2018 Limited Magnum

02 January 2023

De Maaslandse wijnmaker Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck heeft 20 jaar gewacht om zijn 1ste signatuurwijn te maken. Nu legt hij de ‘Charles Pinot Noir 2018 Limited Magnum’ in de rekken.

Read more

Zuid-Australisch wijnicoon Francis d’Arenberg Osborn overleden

19 December 2022

Francis d’Arenberg Osborn, de derde generatie wijnmaker bij de toonaangevende McLaren Vale-producent d’Arenberg, is op 95-jarige leeftijd overleden.

Read more