WineNews

Château Margaux brengt voor het eerst een ‘tweede’ witte wijn op de markt

14 February 2024

De iconische Pavillon Blanc du Château Margaux heeft er voor het eerst een broertje bij nadat het beroemde landgoed besloot een ‘tweede’ witte wijn op de markt te brengen.

Read more

Export van Franse wijnen en gedistilleerde dranken daalde in 2023

13 February 2024

De Franse federatie van wijnexporteurs (FEVS - Fédération des exportateurs de vins et spiritueux de France) komt met cijfers over de export van Franse wijnen en gedistilleerde dranken. Die export daalde in 2023. De buitenlandse verkoop van Franse wijnen, champagnes en cognacs daalde in 2023 met 6% naar 16,2 miljard euro.

Read more

Verkoop van Engelse mousserende wijnen stijgt spectaculair

11 February 2024

De Britse wijnproducent Chapel Down rapporteert een sterke omzetgroei in 2023 en haalt cijfers aan die duiden op een bijzonder voorspoedig jaar voor de detailhandelsverkopen van mousserende wijn van eigen bodem.

Read more

Tien toprestaurants zetten Zwitserse wijn centraal tijdens Swiss Wine Week

09 February 2024

In 10 toprestaurants vindt u tijdens de Swiss Wine Week van 15 tot 22 februari Zwitserse wijn bij de mooiste gerechten.

Read more

Parijse sterrestaurant La Tour d’Argent is anderhalf miljoen euro wijn ‘kwijt’

07 February 2024

Nadat het personeel van het Parijse sterrestaurant La Tour d’Argent onlangs een inventaris uitvoerde, blijkt dat voor anderhalf miljoen euro wijn ‘onvindbaar’ is.

Read more

A. Lehebel vertegenwoordigt België op Best Sommelier Europe & Africa 2024

30 January 2024

Vandaag vond in restaurant Marcel in Antwerpen de battle plaats tussen twee sommeliers die kans maakten om ons land dit jaar te vertegenwoordigen: Margaux Balemans en Antoine Lehebel. Deze laatste haalde het en gaat naar het concours Best Sommelier Europe & Africa 2024 van het ASI, dat van 10 tot en met 15 november gehouden wordt in Belgrado (Servië).

Read more

Topwijnmaker Abrie Beeslaar verlaat Kanonkop en gaat solo

16 January 2024

Dit jaar is het de 23ste oogst van wijnmaker Abrie Beeslaar op het beroemde landgoed Kanonkop in Zuid-Afrika. Het zal ook zijn laatste zijn, Beeslaar vertrekt er om zijn eigen project waar te maken.

Read more

Na recordjaar 2022, slinkt champagneverkoop in 2023 met 8%

15 January 2024

De wijnmakers van champagne hebben hun verkoop in 2023 zien teruglopen. Dat maakte het Champagnecomité - de organisatie van champagneboeren en -handelaars - maandag bekend.

Read more

Negentienjarige Elizio Masson staat als sommelier in het nieuwe Hof van Cleve

11 January 2024

Vorige week raakte bekend dat sommelier Tom Ieven van het Hof van Cleve naar Restaurant Colette-De Vijvers trok. In het ‘nieuwe’ Hof van Cleve staat nu de negentienjarige Elizio Masson.

Read more

Primeur in Bordeaux: wijnmaker valt handelaars aan voor te lage prijzen

09 January 2024

Een wijnboer uit Bordeaux dagvaardt twee grote handelaars uit de regio voor de rechtbank van koophandel, die hij ervan beschuldigt de Egalim-wet op de landbouwprijzen te hebben overtreden door wijn in bulk van hem te kopen tegen een “beledigend lage” prijs.

Read more