WineNews

Eben Sadie wint de Rising Star Award op de Golden Vines-wedstrijd 2022

19 October 2022

De Golden Vines Awards bekronen ‘s werelds beste wijnproducenten. De beste wijnmaker in Europa werd Szepsy Winery, uit Tokaji in Hongarije. Ridge Vineyards won aan de Amerikaanse kant, Penfolds voor Australië. De Best Fine Wine Producer Award was voor Domaine de la Romanée Conti uit de Franse Bourgogne. The Sadie Family Wines uit Swartland in Zuid-Afrika werd de Rising Star.

Read more

Stéphane Dardenne is Beste Sommelier van België 2022

16 October 2022

Stéphane Dardenne van restaurant L’Air du Temps ** in Liernu werd na een spannende wedstrijd Beste Sommelier van België, uitgereikt door de Belgische Sommeliersgilde.

Read more

Symington onthult ontwerp Douro-wijnmakerij van 12 miljoen euro

16 October 2022

Het Portugese Symington Family Estates onthulde zijn nieuwe ‘low impact’-wijnmakerij in aanbouw. Quinta do Ataíde ligt in de oostelijke uitlopers van de Douro-vallei

Read more

Franse wijnproductie stijgt ondanks zomers droogte

12 October 2022

Het ministerie van Landbouw meldt dat de Franse wijnproductie in 2022, ondanks de aanhoudende zomerdroogte, hoger ligt dan in 2021. Extreme klimatologische omstandigheden tekenen wel voor verschillende oogstresultaten in de verschillende wijnstreken.

Read more

Griekse wijnmaker Thymiopoulos is de ‘Decanter Rising Star 2022’

06 October 2022

Het gerenommeerde wijnmagazine Decanter kende de Rising Star-prijs voor 2022 toe aan wijnmaker Apostolos Thymiopoulos. Hij hielp “een nieuwe generatie Griekse wijnen door te stoten tot het internationale toneel”.

Read more

Megafusie: wijnfamilies Pinault en Henriot bundelen de krachten

03 October 2022

De families Pinault en Henriot, respectievelijk eigenaren van Artémis Domaines en Maisons & Domaines Henriot, kondigen nu officieel aan dat ze hun wijndomeinen zullen bundelen. De nieuwe groep wordt geleid door de familie van miljardair François Pinault.

Read more

Delhaize opent grootste wijnbottelarij van Benelux in Kobbegem

28 September 2022

Delhaize heeft een nieuwe wijnbottelarij geopend in ons land. Met een bottelcapaciteit van 36 miljoen liter per jaar is het de grootste van de Benelux. “Wijn is een groeimarkt, vooral in het prijssegment tot 7 euro de fles”, klinkt het.

Read more

Limburgse druivenpluk start twee weken vroeger dan normaal

25 September 2022

Het is alle hens aan dek op de Limburgse wijndomeinen. Vrijwel overal is de pluk voor de stille wijnen gestart, zowat twee weken vroeger dan normaal. De druiven blijken bovendien van een uitzonderlijke kwaliteit. “Het is een topjaar voor de Limburgse wijnen”, zo bericht Het Nieuwsblad.

Read more

Vereniging van Vlaamse Sommeliers verkoos de beste Belgische wijnen

23 September 2022

Op woensdag 21 september koos de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) op een jaarlijkse proeverij voor de 18de keer de beste Belgische wijnen.
Dit is het lijstje.

Read more

‘Zone Orange’ is nieuwe oranjewijn van Brusselse Gudule Winery

22 September 2022

Thierry Lejeune, oprichter en wijnmaker van de Brusselse stadswijnmakerij Gudule Winery, heeft zijn eerste orange wine gebotteld: ‘Zone Orange’, een blend van riesling en gewürztraminer uit de Elzas.

Read more