WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Vinopres lanceert eerste Gids van de Belgische Wijn

12 May 2021

Vinopres lanceert op het eind van de zomer de ‘Vino! Gids van de Belgische Wijn’. Producenten van Belgische wijn kunnen vanaf nu hun stalen opsturen.

Read more

Wijnmaker gezocht voor ‘Château Alden Biesen’

07 May 2021

De stad Bilzen is op zoek naar een ervaren wijnbouwer die vlakbij het domein van Alden Biesen een wijngaard wil opstarten. Aanbod: 4 hectaren goede Haspengouwse leem. Een eerste stap richting ‘Château Alden Biesen’? De krant Het Belang van Limburg bericht er vandaag over.

Read more

Franse wijnproevers vragen voorrang bij inenting

26 April 2021

Veel Franse wijnprofessionals hebben door corona geen reuk en smaak meer. De branche wil nu voorrang bij vaccinaties, schrijft de Nederlandse krant Trouw vandaag.

Read more

Pio Boffa (Pio Cesare) overleden aan Covid-19

19 April 2021

Pio Boffa, de grote man van de wijnmakerij Pio Cesare in Piemonte in Italië, stierf dit weekend na een gevecht van twee weken met COVID-19. Hij was 66. Day meldt de website van Wine Spectator.

Read more

Wijnhandelaar John Monard riskeert twee jaar cel voor put van 40 miljoen euro

13 April 2021

John Monard (74), zaakvoerder van de failliete Wijnmakelaarsunie in Diepenbeek, hangt twee jaar cel boven het hoofd. Hij knoeide met de boekhouding om zijn levenswerk te redden en liet een put van ruim 40 miljoen euro achter. Dat bericht Het Belang van Limburg.

Read more

Wijndomein Monteberg viert kwarteeuw

09 April 2021

Vijfentwintig jaar geleden, op 1 april 1996, plantte Jean-Pierre Six de eerste druivenrank op de weide van zijn woning aan de Smijterstraat in Dranouter. Op 1 april 2021 werd deze verjaardag gevierd met een fles ‘25 jaar Montebergwijn’. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

Read more

Wijnwinkel Manero opent deuren in Mechelen

02 April 2021

Filip Mertens, zaakvoerder van de wijn- en champagnezaak The Bubble Company, opende op 1 april aan de Dendermondsesteenweg zijn wijnwinkel Manero. Het grote keldermagazijn geeft heel wat mogelijkheden om te stockeren. Manero moet in de toekomst doorgroeien naar een wijnbelevings- en delicatessenzaak. Dat bericht Gazet van Antwerpen.

Read more

Delhaize bouwt grootste bottelarij van ons land in Kobbegem

01 April 2021

Op de Delhaize-site in Kobbegem verrijst in 2021 de grootste bottelarij van het land. Aan het nieuwe complex hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Dat meldt De Tijd vandaag.

Read more

Belgische vioolbouwers winnen eerste internationale prijs van PFV Winemakers

22 March 2021

De Belgische vioolbouwers vader en zoon Jan en Matthijs Strick van het Maison Bernard zijn de laureaten van de eerste editie van de PFV Prize 2021. PFV of Primum Familiae Vini is een groep van 12 exclusieve toonaangevende Europese wijnfamilies. De prijs bedraagt € 100.000 en de winnaar krijgt er vanwege de families ondersteuning bovenop bij het verder uitbouwen van zijn onderneming.

Read more

Sotheby’s veilt Primum Familiae Vini 2020 Limited Edition Case

15 March 2021

Het Londense veilinghuis Sotheby’s veilt een prestigieuze wijnkist Limited Edition van 12 flessen van de beter jaren van The Primum Familiae Vini, een groep van topwijnmakers wereldwijd. In de prijs zit ook een abonnement voor een bezoek bij de wijnhuizen voor vier personen. De schattingsprijs ligt op 35.000 tot 100.000 GBP, omgerekend 41.000 tot 117.000 euro.

Read more