WineNews

Tien toprestaurants zetten Zwitserse wijn centraal tijdens Swiss Wine Week

09 February 2024

In 10 toprestaurants vindt u tijdens de Swiss Wine Week van 15 tot 22 februari Zwitserse wijn bij de mooiste gerechten.

Read more

Parijse sterrestaurant La Tour d’Argent is anderhalf miljoen euro wijn ‘kwijt’

07 February 2024

Nadat het personeel van het Parijse sterrestaurant La Tour d’Argent onlangs een inventaris uitvoerde, blijkt dat voor anderhalf miljoen euro wijn ‘onvindbaar’ is.

Read more

A. Lehebel vertegenwoordigt België op Best Sommelier Europe & Africa 2024

30 January 2024

Vandaag vond in restaurant Marcel in Antwerpen de battle plaats tussen twee sommeliers die kans maakten om ons land dit jaar te vertegenwoordigen: Margaux Balemans en Antoine Lehebel. Deze laatste haalde het en gaat naar het concours Best Sommelier Europe & Africa 2024 van het ASI, dat van 10 tot en met 15 november gehouden wordt in Belgrado (Servië).

Read more

Topwijnmaker Abrie Beeslaar verlaat Kanonkop en gaat solo

16 January 2024

Dit jaar is het de 23ste oogst van wijnmaker Abrie Beeslaar op het beroemde landgoed Kanonkop in Zuid-Afrika. Het zal ook zijn laatste zijn, Beeslaar vertrekt er om zijn eigen project waar te maken.

Read more

Na recordjaar 2022, slinkt champagneverkoop in 2023 met 8%

15 January 2024

De wijnmakers van champagne hebben hun verkoop in 2023 zien teruglopen. Dat maakte het Champagnecomité - de organisatie van champagneboeren en -handelaars - maandag bekend.

Read more

Negentienjarige Elizio Masson staat als sommelier in het nieuwe Hof van Cleve

11 January 2024

Vorige week raakte bekend dat sommelier Tom Ieven van het Hof van Cleve naar Restaurant Colette-De Vijvers trok. In het ‘nieuwe’ Hof van Cleve staat nu de negentienjarige Elizio Masson.

Read more

Primeur in Bordeaux: wijnmaker valt handelaars aan voor te lage prijzen

09 January 2024

Een wijnboer uit Bordeaux dagvaardt twee grote handelaars uit de regio voor de rechtbank van koophandel, die hij ervan beschuldigt de Egalim-wet op de landbouwprijzen te hebben overtreden door wijn in bulk van hem te kopen tegen een “beledigend lage” prijs.

Read more

Topsommelier Tom Ieven van Hof van Cleve naar Colette-De Vijvers

03 January 2024

Dit is de eerste toptransfer van 2024 in de Belgische gastronomie. De bekroonde sommelier Tom Ieven ruilt Hof van Cleve in voor tweesterrenrestaurant Colette-De Vijvers. Dat schrijft zakenkrant De Tijd.

Read more

Britse regering wil oude ‘pint’-maat voor wijnflessen in de markt zetten

28 December 2023

Flessen wijn en bubbels in de oude maat van een ‘pint’. Die vindt u mogelijk in 2024 in de Britse rekken. Dat schrijft de zakenkrant De Tijd vandaag. De wijnsector reageert afwijzend.

Read more

Goodiebag van Golden Globes met 6 flessen van de duurste wijn ter wereld

26 December 2023

De winnaars en presentatoren van de Golden Globes krijgen een ‘goodiebag’ met topgeschenken ter waarde van 450.000 euro. In één ervan zitten zelfs zes flessen Liber Pater, zowat de meest zeldzame én duurste wijn ter wereld.

Read more