WineNews

Belgische bierfamilies cashen stevig op het Indiase Sula Vineyards

03 September 2023

De AB InBev-familie De Spoelberch heeft volgens Indiase media via de beurs een blok aandelen van Sula Vineyards verkocht. De Belgische bierfamilie wil daarmee inspelen op de stevige koershausse van het Indiase wijndomein. Dat bericht de zakenkrant De Tijd.

Read more

Stéphane Derenoncourt verkoopt zijn adviesbureau aan zijn drie partners

02 September 2023

Op amper 60-jarige leeftijd heeft de vermaarde wijnadviseur uit Bordeaux aangekondigd dat hij de aandelen van zijn adviesbureau, Derenoncourt Consultants, aan zijn drie partners verkoopt. Stéphane Derenoncourt wil nu beter voor zijn eigen domeinen zorgen en investeren in nieuwe persoonlijke projecten.

Read more

Frescobaldi koopt met Domaine Roy & fils in Oregon eerste domein in VS

21 August 2023

De Italiaanse wijngigant Marchesi Frescobaldi is uitgebreid naar de Verenigde Staten door Domaine Roy & fils in het hart van de Willamette-vallei in Oregon op te pikken.

Read more

Tweede editie van Wine Walk & Run op 27 augustus door het Hageland

18 August 2023

Op zondag 27 augustus 2023 vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie, die met 2500 deelnemers volzet was, wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid. Inschrijven voor de tweede Wine Walk & Run kan vanaf nu.

Read more

Frankrijk voorspelt stabiele wijnoogst in 2023, Italië en Spanje kennen daling

17 August 2023

De Franse wijnoogst in 2023 zou rond het niveau van vorig jaar kunnen uitkomen, met een bovengemiddelde productie in Champagne en Bourgondië, die de problemen in de regio van Bordeaux compenseert. Dat zegt het Franse ministerie van Landbouw in een eerste officiële prognose.

Read more

Champagnemaker Jean-Pierre Fleury, pionier van de biodynamie, overleden

24 July 2023

Jean-Pierre Fleury, voorloper van de biodynamische wijnbouw in Champagne, is op 76-jarige leeftijd overleden.

Read more

Wijnlegende Jean-Michel Cazes overleden op 88-jarige leeftijd

29 June 2023

Jean-Michel Cazes, sleutelfiguur in de wijnwereld van Bordeaux, is op 28 juni op 88-jarige leeftijd overleden. Cazes was al enkele maanden verzwakt.

Read more

Colruyt start met Belgische biologische wijnbouw in Henegouwen

29 June 2023

Colruyt Group start met Belgische biologische wijnbouw en heeft in de regio Pays des Collines in Henegouwen de eerste vier hectare wijngaarden aangeplant.

Read more

Britse wijnbouwers verhogen aanplant met drie kwart de afgelopen vijf jaar

28 June 2023

De sterk stijgende vraag naar Engelse en Welshe wijn heeft producenten ertoe aangezet om het totale wijnbouwareaal de afgelopen vijf jaar met 74% te vergroten.

Read more

Gault&Millau stelt Belgische wijngids voor en deelt awards uit

26 June 2023

Gault&Millau België stelde vandaag zijn allereerste ‘Wine Guide Belgium’ voor. De eerste editie van de gids bevat meer dan 180 geselecteerde Belgische wijnen uit meer dan 80 Belgische wijndomeinen. De gids bevat ook informatie over de Belgische wijnproductie en de allereerste winnaars van de “Gault&Millau Belgian Wine Awards”.

Read more