WineNews

Vlaams technologisch bedrijf Frolight beschermt wijngaarden tegen vorst

21 April 2024

Het bedrijf Frolight, opgericht in 2021 door Laurens De Vos (35) en Alexander Schmidt (37), sloot zopas een strategische samenwerking met Bekaert. Frolight ontwikkelt milieuvriendelijke én efficiënte manieren om wijngaarden tegen vorst te beschermen. Dat bericht de zakenkrant De Tijd.

Read more

Collioure en Banyuls overwegen om deel van wijngaarden te verplaatsen

05 April 2024

Omwille van de klimaatverandering bestuderen de wijnbouwers van de regio Collioure en Banyuls de noodzaak om een ​​deel van hun wijngaarden te verplaatsen naar hoger gelegen delen. Ook het wijn toerisme moet volgens de lokale wijnmakers sterker gepromoot worden.

Read more

Familie De Brouwer verkoopt iconisch restaurant en hotel Les Eleveurs

03 April 2024

Andy De Brouwer (48) en zijn zus Amanda (51) hebben dinsdag een zware knoop doorgehakt. Ze tekenden de verkoopakte van zowel het restaurant als het hotel Les Eleveurs dat al meer dan 125 jaar in handen van de familie was en waar zij zelf de vierde generatie vertegenwoordigden. Nieuwe eigenaar is Julian Staar (32) uit Lot die het hotel en restaurant een nieuw elan wil geven. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

Read more

Nature-studie: klimaatverandering maakt 70% van wijnregio’s ongeschikt

01 April 2024

Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews Earth & Environment,  zou tot 70% van de wijnproducerende regio’s in de wereld ongeschikt kunnen worden voor de druiventeelt als de opwarming van de aarde meer dan 2°C bedraagt.

Read more

Belgische wijnproductie stijgt in 2023 met bijna 13% tot recordhoogte

28 March 2024

De Belgische wijnproductie steeg in 2023 met bijna 13 %. De stijging is het grootst bij witte wijn (17 %) en schuimwijnen (53,8 % voor rosé en 18 % voor wit). Ook het aantal wijnboeren en beplante hectaren blijft stijgen. Beide kenden een groei van meer dan 11 %.

Read more

​Ruben Struyve wordt ‘Sommelier van het Jaar’, Joyce van Rennes ‘Winelady’

04 March 2024

​Ruben Struyve van ‘La Table de Maxime’ in Paliseul, werd vandaag uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar, terwijl Joyce van Rennes van Château Genoels-Elderen werd erkend als Winelady van het Jaar.

Read more

WineWise start met biertrainingen in kader van WSET-programma

03 March 2024

Als aanbieder van wijn-, sterke drank- en saketrainingen kreeg WineWise vaak de vraag waarom bier op de lijst ontbrak. Met een cursus in het kader van het WSET-programma wordt daar nu aan verholpen.

Read more

Cité du Vin krijgt extra financiering via exclusieve wijnveiling van Sotheby’s

29 February 2024

Een online veiling bedoeld om geld in te zamelen voor het Cité du Vin-museum in Bordeaux heeft deze week € 337.000 opgebracht. Tot de meest waardevolle kavel behoorden een dubbele magnum van Le Pin 2011 en een dubbele magnum van Le Pin 2015.

Read more

Eerste wijnbouwcongres voor Vlaams en Nederlands Limburg op 25 april

26 February 2024

Op donderdag 25 april wordt in Hasselt het eerste wijnbouwcongres voor Vlaams en Nederlands Limburg gehouden. Het congres belicht aspecten uit de wijnbouw en wijntoerisme.

Read more

Star Wine List publiceert Top-100 van meest vermelde restaurantwijnen

22 February 2024

Welke wijnproducenten worden het meest vermeld in de wijnlijsten van restaurants en wijnbars over de hele wereld? Star Wine List dook in zijn cijfers.

Read more