WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Nooit meer gekurkte wijn, zegt Portugese Cork Supply

04 August 2020

“We hebben eindelijk een procédé ontwikkelt waarmee we volledig garanderen dat onze natuurkurken TCA-vrij zijn”, klinkt het bij de Portugese natuurkurkenfabrikant Cork Supply. Het bedrijf spreekt zelf van een revolutie in de wijnwereld.

Read more

Champagneboeren raken het niet eens over rendementen

28 July 2020

De wijnboeren van de Champagne zijn boos. De UMC (Union des Maisons de Champagne) en het SGV (Syndicat Général des Vignerons) raken het niet eens over de rendementen voor de oogst 2020.

Read more

Cava de Guarda Superior, zei u?

16 July 2020

Cava’s met een rijping van meer dan 9 maanden zullen voortaan het label ‘Cava de Guarda’ dragen. De flessen die meer dan 18 maanden sur lattes op de teller hebben mogen zich ‘Cava de Guarda Superior’ noemen. Onder die laatste noemer zitten ook de Reserva, Gran Reserva and Paraje Calificado. Dat werd gisteren beslist op de algemene vergadering van de Consejo Regulador del Cava in Vilafranca del Penedès.

Read more

Netwerk Italiaanse wijnfraudes opgerold

01 July 2020

In Italië is wijnfraude op grote schaal aan het licht gekomen. Een netwerk van wijnhandelaren verkocht dure en exclusieve wijnen via een online winkel, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het om oplichterij gaat. In werkelijkheid werden de flessen, die chique etiketten droegen, gevuld met goedkope wijn. Dat bericht de krant De Tijd vandaag.

Read more

Kris Van de Sompel algemeen directeur bij Wijndomein Oud Conynsbergh

05 May 2020

Met de aanstelling van Kris Van de Sompel als algemeen directeur zet Wijndomein Oud Conynsbergh opnieuw een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het domein. De ambitie is groot. Er zal zowel ingezet worden op verdere commercialisering, een uitbreiding van het assortiment en verregaande ontwikkeling van het wijntoerisme op het domein.

Read more

Michael Broadbent MW overleden op 92-jarige leeftijd

19 March 2020

Michael Broadbent, één van de meest invloedrijke wijnmensen, is op 92-jarige leeftijd thuis overleden. Broadbent was wijncriticus, wijnschrijver en wijnveilingmeester.

Read more

Alice Bown verkozen tot Wine Lady of the Year 2020

09 March 2020

De Gentse onderneemster, stichter en zaakvoerster van het gelijknamige communicatiebureau Alice Bown is vandaag verkozen tot Winelady of the Year Belgium 2020. Alice, wiens communicatiebureau gespecialiseerd is in PR, events en marketing rond wijnen & spirits, volgt wijnjournaliste Simonne Wellekens (De Standaard, Ken Wijn), die de prijs in 2019 in ontvangst mocht nemen, op.

Read more

ProWein 2020 in Düsseldorf afgelast

29 February 2020

Beursorganisator Messe Düsseldorf last de editie 2020 van de wijnbeurs ProWein af. Aanleiding is de coronacrisis en de maatregelen die de Duitse overheid terzake oplegt. De nieuwe beursdata verschuiven meteen naar 2021, van 21 tot 23 maart.

Read more

Nieuw klassement voor Cru Bourgeois du Médoc

20 February 2020

Het nieuwe klassement van dr Cru Bourgeois du Médoc rangschikt vanaf vandaag de laureaten voortaan voor 5 jaar in drie categorieën: Cru Bourgeois, Cru Bourgeois Supérieur en Cru Bourgeois Exceptionnel.

Read more

Bordeaux is trots, blij én voorzichtig

18 February 2020

De Grands Crus van Bordeaux wrijven zich in de handen om hun stijgende export. Maar tegelijk is er bezorgdheid over een krimpende markt in Groot-China en de Verenigde Staten. In de USA werden de loodzware extra taksen van 25 procent op Franse wijnen zopas met zes maanden verlengd. Ronan Laborde, voorzitter van de Union des Grands Crus, gaf cijfers en toelichting op een persconferentie in Brussel.

Read more