WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Regelgeving van Sherry D.O. grondig gewijzigd

15 September 2021

De Consejo Regulador van de D.O. Jerez-Xérès-Sherry heeft zopas een aantal nieuwe regels goedgekeurd. Nieuwe druivenrassen en het einde van de iconische Sherry Driehoek behoren tot de belangrijkste veranderingen.

Read more

Vino publiceert eerste ‘Gids van de Belgische Wijnen’

14 September 2021

Voor deze eerste editie van de Gids van de Belgische Wijnen 2021 werden 162 wijnen afkomstig van 61 domeinen geselecteerd door een professionele jury bestaande uit gerenommeerde journalisten, sommeliers, wijninvoerders en wijnhandelaren.

Read more

‘Kontreir’ wordt eerste Belgische wijn op kaart van het legendarische El Celler de Can Roca

26 August 2021

De wijn ‘Kontreir’ van De Wijnfaktorij uit Antwerpen mag als eerste Belgische wijn op de wijnkaart van één van de beste restaurants ter wereld, El Celler de Can Roca in het Spaanse Girona.

Read more

Wine Intelligence-rapport zegt dat wijnkennis van consument taant

23 August 2021

Wijndrinkers zijn steeds minder geïnteresseerd in encyclopedische kennis van wijn. Dat blijkt uit research van Wine Intelligence. Het nieuwe onderzoek onthult dat wijnliefhebbers niet meteen alles willen weten over druivenvariëteiten, wijnstijlen en wijnproducerende regio’s.

Read more

Dodelijke bosbranden in Zuidoost-Frankrijk teisteren ook wijndomeinen

19 August 2021

Ook Frankrijk wordt zwaar getroffen door verwoestende bosbranden. Meer dan 1.200 brandweerlieden en een dozijn vliegtuigen hebben geprobeerd de vuurhaard te bedwingen die tot nu toe twee levens en meer dan 7.000 hectare land heeft verwoest. Het wijnmagazine Decanter bevroeg een aantal wijndomeinen.

Read more

Op wijntoer door Oost-Vlaanderen

04 August 2021

Op zondag 29 augustus verwelkomen twintig Oost-Vlaamse wijnbouwers, waaronder de Vlaamse Wijnacademie, alle geïnteresseerden in hun wijngaard.

Read more

Champagne mag straks ook met voltisdruif erbij

02 August 2021

Mag champagne binnenkort ook gemaakt worden van de druif ‘voltis’? Als het van het Syndicat Général de Vignerons de Champagne (SGV) afhangt wel.

Read more

Vier weekends Hagelandse wijn proeven

01 August 2021

De provincie Vlaams-Brabant, de Hagelandse wijngemeenten en wijnbouwers hebben het programma van ‘Sprankelend Hageland’ voorgesteld.

Read more

Belgische wijnboeren vrezen nu al pover 2021

23 July 2021

De Belgische wijnbouwers kijken aan tegen een schamel wijnjaar, met misschien slechts de helft van de opbrengst in de voorbije drie topjaren. De recente watersnood is de druppel die de emmer na een doornatte lente doet overlopen. Dat blijkt uit een rondvraag van zakenkrant De Tijd.

Read more

Château Ausone en Château Cheval Blanc doen afstand van hun classificatie van Saint-Emilion

12 July 2021

Het feit dat Ausone en Cheval Blanc geen aanvraagdossier hebben ingediend voor de nieuwe classificatie en dus per definitief afzien van die classificatie jaagt een elektroshock door de wijnwereld in en om Saint-Emilion.

Read more