Wijncursus: 3 witte keizers (in 1 lesavond)

Organisation
Location
Bierbeekstraat 21
3052 Blanden (Oud-Heverlee)
geld Entrance fee
€ 45
Target audience
For everyone
Date
23 May 2018
19:30 - 22:00

Na onze sessie over 3 rode keizers, konden natuurlijk de witte druiven niet meer wachten. De witten leveren topwijnen gekend uit Bourgogne, Sancerre en Bordeaux.
We proeven en bespreken drie wijnen van elke druif. Welke druif past het best bij jouw smaakprofiel? Proef je echt zoveel verschil tussen deze druiven en landen. Zonder twijfel een unieke ervaring!

Waarom willen al die wijnboeren absoluut Chardonnay en Sauvignon Blanc om wijn te maken? In de eerste plaats om dat wij allemaal duidelijk deze twee eerste keizers weten te smaken. Ze hebben zo’n mooi smakenpallet. Ze kunnen zo gevarieerd zijn en ze tillen tal van gerechten naar een hoger niveau. Maar, Riesling is de rebel. Een zeer moeilijke druif om top kwaliteit te maken.
Maar als het lukt, dan krijg je het hoogste genot.
In deze sessie proeven we niet alleen het verschil in wijn-stijl dat deze druiven leveren, maar ook dat binnen dezelfde druif mooie variaties bestaan. Frankrijk mag dan wel de referentie zijn (of blijven), maar in heel Europa wordt er top wijn met deze drie keizers gemaakt. Ontdek deze parels uit Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.
Plaats: Degustatiezaal 't ConVINium, Bierbeekstraat 21, 3052 Blanden
Datum: Woe 23 mei 2018 (*) Uur: 19u30 - 22u00
Kostprijs: 45€ per persoon Lesgever: Peter Cattersel, WSET Certified Advanced.
Heeft u interesse voor deze cursus? Voor inschrijvingen of meer informatie, mail naar wijnen@dulst.be of surf naar www.dulst.be.

* Deze lesavond zal doorgaan als er minstens 12 pers. zich ingeschreven hebben - max. 24 personen.