Wijnbar Dito in Hasselt is beste plek om Ruedawijnen te proeven

Voor de tweede jaar op rij is DITO verkozen tot beste “Ruedabar” in Vlaanderen. DITO krijgt hierdoor officieel de titel van “My Favourite Rueda Summer hotspot” toegekend, wat ook de naam is van de wedstrijd in Vlaanderen.  Meer dan 25 vestigingen namen dit jaar deel aan deze challenge.

Linde en Peter, eigenaars van deze trendy winebar in de Schrijnwekersstraat te Hasselt, slaagden er nog beter in dan de andere finalisten en hippe Vlaamse Baravins (Gent), Convento(Leuven), Est (Brugge), Malcontenta (Gent), Rodenbach (Roeselare) en Soho (Antwerpen), om het publiek te bekoren met hun assortiment Ruedawijnen, de associatie met lekkere tapas en de gezellige zuiderse sfeer.
Bij Dito viel het aanbieden van een proefpaletje met drie verschillende Ruedawijnen bijzonder in de smaak van de bezoekers. Uitbater Peter besteedt ook steeds speciale aandacht aan elke klant om de foodpairing met verschillende Ruedawijnen zorgvuldig toe te lichten.

Ruedawijnen doen het tegenwoordig uitstekend. En dat is eigenlijk best logisch. De wijnen uit deze Spaanse regio zijn lekker fris en strak. En de Vlaamse consument lijkt steeds meer dit soort wijnen te appreciëren.