Wat met Miraval na scheiding Brad Pitt en Angelina Jolie?

Angelina Jolie wil scheiden van Brad Pitt en dat brengt de toekomst van onder meer de bekroonde roséwijn Château Miraval aan het wankelen.

De advocaat van Angelina Jolie heeft bevestigd dat de actrice de scheiding met Brad Pitt heeft aangevraagd, zo zegt o.a. de BBC. Het nieuws dat het ‘Brangelina’-tijdperk op zijn einde liep, verspreidde zich over het internet.

Nu is er ook onzekerheid over de toekomst van de wijnen die op het domein van Pitt en Jolie gemaakt werden. In augustus deden geruchten de ronde onder de lokale bevolking dat het Château Miraval van het echtpaar te koop stond. Dat werd echter nooit bevestigd.

In 2008 kocht het beroemde Hollywood-koppel Château Miraval in de Provence voor 40 miljoen euro. In 2012 wierven ze de gerespecteerde Perrin familie van Château Beaucastel aan om hen te helpen met het produceren van de Miravalwijn van het 60 ha grote landgoed.

De eerste 1000 kisten van de inaugurele 2012 vintage rosé waren binnen een paar uur uitverkocht, vertelden handelaren aan Decanter.com op het moment van de release in 2013. Miraval rosé werd ook goed ontvangen door wijncritici. Jane Anson, de redactrice van Decanter, prees de ‘mooie florale neus’ en de ‘fijne structuur’ van de Miraval 2013. Een trio van Decanter juryproevers gaf de wijn daarna een gemiddelde score van 91 op 100 punten.

Het nieuws over de JoliePitt-scheiding zaait ook twijfels over eerder vermelde toekomstplannen, zoals het idee om een rode 'super Provence' in Miraval te maken.